Протокол Nomad втратив майже $200 млн через кібератаку

Читати на RU

Кросчейн-протокол Nomad зазнав кібератаки у понеділок, 1 серпня. Зловмисники викрали з протоколу практично всі кошти у криптовалюті, загальною вартістю близько $200 млн. Про це пише видання CoinDesk.

Nomad дозволяє користувачам надсилати й отримувати токени між різними блокчейнами. Команда проекту вже визнала проблему.

«Розслідування триває, залучені провідні фірми з блокчейн-розвідки та криміналістики. Ми повідомили правоохоронні органи та працюємо цілодобово, щоб вирішити ситуацію та надати своєчасну інформацію. Наша мета — ідентифікувати залучені рахунки, відстежити та повернути кошти», — повідомила команда.

Інших деталей кібератаки поки не розголошують. Однак відомо, що це не єдиний випадок на крипторинку за останній час. У лютому, в результаті кібератаки на Wormhole хакери вкрали близько $320 млн. А у квітні протокол стейблкоіну Beanstalk Farms, на основі Ethereum, зазнав збитків від хакера у $182 млн. Зловмисник отримав близько $80 млн криптовалютою і перерахував на допомогу Україні $250 000 з них.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук