Зеленська представила застосунок для жінок, які зазнають домашнього насильства

Читати на RU

Перша леді України Олена Зеленська презентувала додаток для жінок, завдяки якому можна швидко повідомити правоохоронців про домашнє насилля та отримати допомогу. Назву додатку не повідомляють, щоб його не впізнали потенційні кривдники.

Додаток для допомоги у випадку домашнього насильства непомітний й виглядає як нейтральна іконка на екрані смартфона, проте насправді є замаскованою тривожною кнопкою. У мить небезпеки її можна швидко натиснути, і виклик передається в поліцію.

«Його назву ми не повідомляємо навмисно. Про застосунок не повинні знати потенційні кривдники, ті, хто б’є жінок, дітей і близьких. А от ті, хто потерпає від аб’юзерів, можуть отримати всю інформацію та завантажити програму, зателефонувавши на гарячу лінію 116 123 або написавши особисте повідомлення на сторінці «Розірви коло» у Facebook», — зазначила Олена Зеленська.

Як повідомляє «Українська правда», заступниця Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко заявила, що з початку військової агресії РФ до Нацполіції надійшло 58 000 повідомлень про домашнє насильство, що вдвічі менше, ніж за аналогічний період минулого року.

«Понад 18 000 людей, які чинили домашнє насильство, були поставлені на облік поліції, і ця цифра також трохи менша, ніж за аналогічний період минулого року. Але ми розуміємо, що, найімовірніше, найближчим часом ми отримаємо сплеск домашнього насильства», — зазначила вона.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук