Існує чемпіонат світу з Excel (!) і його транслюють на спортивних каналах в США (!)

Читати на RU

Найпопулярніший спортивний канал в США — ESPN провів трансляцію турніру All-Star Battle, де вісім найпрофесійніших користувачів Excel змагалися за звання чемпіона, звернув увагу автор тг-каналу «Технології, медіа та суспільство». Як повідомляє GiveMeSport, загалом чемпіонати світу з Excel існують вже декілька років, проте такого розмаху, з трансляціями та професійними коментаторами раніше не було.

All-Star Battle Excel Esports — Financial Modeling World Cup

All-Star Battle — це лише частина масштабного світового чемпіонату Financial Modeling World Cup, де найпрофесійніших користувачів Excel вирішують реальні математичні та статистичні задачі за призовий фонд у розмірі $100 000 та звання чемпіону світу з фінансового моделювання.

Financial Modeling World Cup започаткували у 2020 й відтоді він проводиться щорічно. Спонсорами заходу виступають фінансова компанія AG Capital і, звичайно, сама Microsoft. Переможцем сезону-2020 став Джозеф Лау з Австралії, а у 2021 Діармуїд Ерлі зі Сполучених Штатів.

Але основне змагання не надто драйвове — все відбувається на моніторах учасників, а більшість дій незрозуміла пересічним глядачам. Тому, щоб привернути більше уваги до Financial Modeling World Cup 2022, організатори влаштували All-Star Battle Excel, де завдання були більш ігровими (наприклад зробити в Excel гру) і додали обмеження часу.

Як проходив All-Star Battle Excel Esports

All-Star Battle Excel Esports року вийшов на абсолютно новий рівень, у порівнянні з класичним чемпіонатом: головний спортивний мовник США — ESPN показав видовище величезній аудиторії, додавши коментарі та аналіз, щоб допомогти навіть початківцям в Excel розуміти дії на екрані.

Змагання складалося із трьох завдань, на вирішення кожного з яких було всього по 30 хвилин:

  • 1 завдання. «Регата», де учасникам потрібно зробити в Excel симулятор настільної гри, де корабель має пропливти 100 клітин на основі характеристик по типу вітру;
  • 2 завдання. Modelario, де потрібно було зробити гру-платформер, схожу на класичні ігри «Mario»;
  • 3 завдання. A Story About the Reels, де майстри Excel повинні були змоделювати роботу класичних азартних гральних автоматів (по типу однорукий бандит).
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук