Російська айтішниця похвалилась у Twitter, як обходить податки в Естонії. Її звільнили

Читати на RU

У липні 2022 року громадянка росії та відома у російськомовному Vue-ком’юніті айтішниця Юлія Кузнєцова описала в Twitter, як не платить податки в Естонії. Її історія набула розголосу, до дискусії підключився екс-президент Естонії, а завершилася вона тим, що Юлію звільнили з роботи одним днем.

  • Почалося все із серії твітів Юлії про її життя в Естонії, і про те, як вона живучи там, платить податки в Грузії, бо ставки в останній набагато менші. На зараз Юлія закрила свій Twitter, але скріни лишилися.
  • Пояснюючи рішення зареєструватися як індивідуальний підприємець в Грузії, вона посилалася на «русофобське посольство» в Естонії. А також написала, що не хоче, аби її податки витрачалися на українських біженців:
  • У треді швидко тегнули Міністерство закордонних справ Естонії, поліцію, а також місцевих активістів. Також на нього звернув увагу колишній президент країни Тоомас Хендрик Ильвес, який написав про те, що естонці горді сплачувати податки і вважають, що усі, хто живе в Естонії та використовує її свободи, переваги та публічні сервіси, так само мав би це робити.
https://twitter.com/bookazoid_/status/1554162240525242368
  • Cама Юлія написала у відповідь Тоомасу, що «якийсь троль видає себе за екс-президента Естонії та буцімто розслідуватиме мої податки. Скільки звивин треба мати, щоб в це вірити?». Вона не звернула уваги на те, що його Twitter-акаунт верифікований. Їй написали у реплаях, що президент — справжній, а сам Тоомас навів прислів’я про те, що «коли застряг у дірі, варто перестати копати».
  • Юлію дуже швидко деанонімізували (це було неважко, адже вона відома у Vue-спільноті), знайшли її Telegram-канал, і завалили його повідомленнями. У якийсь момент цього дійства її Telegram-сторінка виглядала отак:
  • Юлія вважала себе жертвою цієї ситуації і жалілася, що її булять:
  • Нарешті 3 серпня 2022 року вона написала, що її звільняють:
  • А днями у російському виданні «Разраби» вийшла стаття, яка розповідала історію з точки зору самої Юлії, написана так, ніби вона — жертва в цій ситуації, вагітна дівчина, яку несправедливо забулили в онлайні та позбавили роботи. «Виникло враження, що мене булять тільки за те, що я росіянка», — пише вона.

Редакція AIN.UA зі свого боку сподівається, що чим більше таких історій стають публічними, тим простіше європейським країнам буде ввести загальний бан на візи росіянам. Ось, до речі, тред від екс-президента Естонії, натхненний цією та подібними історіями, про те, чому віза —це не право, а привілей.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук