«Укрпошта» випустить NFT-марку «Русскій воєнний корабль, іді…!». Шукають партнера

Читати на RU

Легендарні поштові марки «Русскій воєнний корабль, іді…!» повертаються! На цей раз у цифровому форматі. Національний поштовий оператор «Укрпошта» оголосив конкурс навибір партнера по запуску першої української NFT-марки «Русскій воєнний корабль, іді…!». Про це повідомив голова компанії Ігор Смілянський.

Навіщо потрібна NFT-марка

Таким чином в «Укрпошті» планують залучити донати на ЗСУ, зокрема, з-за кордону. Цифрова марка, на думку Смілянського, гарний для цього інструмент.

«Пошта Швейцарії випустила свою першу NFT-марку у вересні 2021 року, а 8 серпня цього року вже другу – зі стартовою сумою $237 000. Але ми знаємо, що наші марки крутіші і зберуть більше, щоб русні стало менше», – написав він в Telegram.

Навіщо потрібен партнер

Партнер для випуску NFT-марок потрібен «Укрпошті» тому, що в українському законодавстві не до кінця врегульована сфера NFT.

«Деякі речі, як, наприклад, фінмоніторинг і наші як «Укрпошти» зобов’язання в цьому напрямку, суперечать ідеології NFT по розкриттю власника», – пояснив Смілянський.

Тому випуск вирішили довірити професіоналам. По опрацьованій юристами схемі, «Укрпошта» ліцензує права на випуск NFT-марки і отримає за це винагороду. Решта доходу піде на ЗСУ. Оберуть партнера, який запропонує кращі умови з відповідним досвідом.

Партнер – не єдине, що потрібно для запуску цифрової марки. В тому ж числі, треба буде внести зміни у Закон про поштовий зв’язок №4353. «Дуже сподіваюсь, що депутати, серед яких тепер є багато поціновувачів філателії, нас підтримають», – написав Смілянський.

Як податися, якщо ви займаєтесь випуском NFT

  • Умови можна переглянути за посиланням.
  • Конкурсні пропозиції необхідно надсилати на електронну адресу [email protected] з позначкою «Конкурс».
  • Заявки приймаються до 29 серпня.
  • За результатами проведеного Конкурсу на підставі рішення конкурсної комісії АТ «Укрпошта» укладе договір із переможцем конкурсу, після чого останній зможе приступити до створення NFT-марки.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук