Українські водійські права та техпаспорт з’являться в польському додатку mObywatel

Читати на RU

Цифрові водійське посвідчення та техпаспорт у «Дії» невдовзі відображатимуться в польському застосунку mObywatel завдяки послузі кросдержавного шерингу. Про це пише сайт Мінцифри.

Від початку повномасштабної війни українцям стала доступна цифрова посвідка «Дії пл» у mObywatel.

«Це перший кейс у світі, коли дві країни проводять обмін цифровими документами в застосунках. Отже, ми задаємо тренди у світовій цифровізації. Підтримка Польщі колосальна. Від початку повномасштабної війни мільйони українців у Польщі користуються цифровою посвідкою «Дія пл» у застосунку mObywatel. Наприкінці липня «Дія пл» здобула офіційний статус цифрової посвідки на проживання. Тепер маємо кросдержавний шеринг документів. Попереду — ще більше спільних проєктів», — сказав Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Чому це важливо

Наприкінці липня «Дія пл» здобула офіційний статус цифрової посвідки на проживання. Кросдержавний шеринг документ — це означає міжнародне визнання електронних документів у «Дії». mObywatel – це аналог українського додатку «Дія», за допомогою якого можна створити цифрові документи, що підтверджують особу людини.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук