У застосунку «Дія» вже 18 млн користувачів

Читати на RU

Кількість користувачів у застосунку «Дія» вже перевищила 18 млн людей. Про це повідомив Міністр цифрової трансформації Михайло Федорів.

  • Востаннє про кількість користувачів повідомляли у травні, тоді в «Дії» було 17 млн людей. Відмітку в 16 млн додаток перетнув наприкінці березня.
  • Застосунок «Дія» – належить до екосистеми проекту «Цифрова держава» від Мінцифри. Також до неї входять портал «Дія» (онлайн-сервіс державних послуг), «Дія Освіта» (портал з онлайн-курсами: базовий із цифрової грамотності), «Дія Бізнес» (портал з допомоги малому та середньому бізнесу) та інші.
  • Від початку повномасштабної війни велика частина оновлень в застосунку направлена на людей, які вимушено покинули Україну. Для прикладу нещодавно Мінцифри анонсувало, що українські водійські права та техпаспорт з’являться в польському додатку mObywatel. Також в міністерстві почали бета-тестування двох послуг: шерингу авто та документів англійською мовою.

Чому це важливо

З початку повномасштабної війни 9 млн українців виїхали за кордон. Ще більша кількість переїхала, залишаючись в середині держави. Тікаючи від небезпеки, багато людей не встигли взяти паперові документи. Електронні документи в «Дії» допомагають встановити їх особу, отримати виплати та відновити втрачені документи.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук