Частка жінок в українському IT доросла до 24%

Читати на RU

Частка жінок, зайнятих в українських IT-компаніях на серпень 2022 року становить 24%. Про це свідчать дані дослідження, яке провела компанія GlobalLogic до Дня рівності жінок. Про це AIN.UA повідомили в компанії.

  • Частка жінок-спеціалістів в українському IT за останні 10 років зросла втричі. При цьому, 30% керівних посад у компаніях цієї індустрії посідають саме жінки.
  • За даними самої компанії, з нею в Україні співпрацює 1769 жінок, і це становить понад чверть усіх її спеціалістів. Середній вік спеціалісток становить 33 роки, однак серед IT-фахівців є й жінки старше 60 років. Третину вищих керівних посад у компанії обіймають жінки, аналогічно із загальним трендом по індустрії.
  • 81% жінок в IT-сфері мають технічні спеціальності. Переважна більшість респонденток починала свій шлях в індустрії з trainee чи junior позиції, однак зараз має професійний рівень senior, lead або навіть AVP (молодша віцепрезидентка).

«Ми бачимо, як світові тенденції рухаються в сторону гендерного балансу й переконані, що такий тренд матиме довгостроковий вплив на IT-індустрію», — коментує Юлія Штукатурова, старша віце-президент з інжинірингу GlobalLogic, що керує підрозділом з понад 3000 інженерів.

Чому це важливо: Десятиліттями спеціальності з IT-галузі вважалися “нежіночними” професіями, на IT-спеціальності вузів вступало мало дівчат. Але останніми роками тренд помінявся, і це добре, вважаючи, що в IT, зокрема українському, все бракує спеціалістів.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук