LEGO Foundation виділила $13,6 млн на допомогу українським дітям

Читати на RU

LEGO Foundation пожертвує 100 млн датських крон (приблизно $13,6 млн) на підтримку та відбудову системи освіти в Україні та освітні потреби дітей і сімей, які вимушені буди евакуюватись до сусідніх країн.

Гроші будуть розподілені через ЮНІСЕФ, MHPSS Collaborative, Peppy Pals та інші міжнародні організації, що вже працюють в Україні. Крім того, LEGO Foundation сама передасть обладнання українським навчальним закладам.

Пожертва спрямована також на надання психологічної допомоги

За даними LEGO Foundation, в Україні зараз понад 2300 навчальних закладів постраждали від бомбардувань і обстрілів під час війни, 286 з них повністю зруйновано. Загалом 15,7 млн людей потребують допомоги, 12,4 млн були стали біженцями, а 3,6 млн дітей вимушено перервали навчальний процес.

«Розпочинаючи новий навчальний рік в Україні, ми повинні усвідомлювати, наскільки по-різному він буде для багатьох наших дітей. Традиційно цей день відзначають у класі «Першим дзвоником», який підкреслює важливість освіти дітей для успішного майбутнього України. Ця пожертва спрямована на те, щоб діти України, як в Україні, так і в сусідніх країнах, таких як Молдова та Румунія, могли продовжувати свою освіту, незважаючи на серйозні перешкоди, які вони зазнали через війну, а до цього глобальну пандемію», — зазначила Оксана Рома, регіональний менеджер The LEGO Foundation в Україні.

Пожертва LEGO Foundation була скоординована з Українським освітнім кластером та Міністерством освіти і науки, щоб допомогти забезпечити підтримку найнеобхідніших українським дітям та вчителям напрямків.

«Пожертва спрямована на те, щоб українські діти мали можливість продовжувати навчання протягом критично важливих для них років розвитку, а також забезпечити наявність психологічної та соціальної підтримки (MHPSS)», — додали в LEGO Foundation.

LEGO Foundation допомагає Україні вже 12 років

LEGO Foundation тісно співпрацює з урядом та Міністерством освіти і науки України протягом останніх 12 років. Програми фонду охоплюють 4 мільйони дітей у понад 15 000 школах і 300 дитячих садках за допомогою ігрового навчання.

У рамках проекту фонд забезпечує навчальні заклади ігровими наборами LEGO, проводить навчання педагогів та надає методичний супровід закладам. Ключовим у співпраці фонду та закладів є якість підготовки педагогів. Саме тому фонд має спілку українських тренерів, які пройшли навчання в Україні і Данії.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук