Завод Baykar в Україні — понад 30 000 кв. м, робота для 300 інженерів 

Читати на RU

Як повідомлялося раніше, турецька компанія Baykar, відома своїми Bayraktar TB2, будуватиме в Україні завод з виробництва ударних безпілотників. Тепер генеральний директор Baykar Халук Байрактар в коментарі Defense Express розповів, що на заводі в Україні вироблятимуть практично всі доступні моделі безпілотників, а не лише TB2.

Генеральний директор Baykar Халук Байрактар зазначив, що загальна площа центру Baykar в Україні буде понад 30 000 кв. метрів, а кількість українських інженерів та техніків, що будуть залучені до виробництва безпілотників, має скласти понад 300 осіб.

На підприємстві будуть збиратися не лише TB2, що зараз активно використовуються у російсько-українській війні, а також інша продукція компанії Baykar, включаючи важкий Akıncı та безпілотний винищувач Kızılelma (про нього можна почитати детальніше за посиланням).

Чому це важливо?

Сучасна війна показала ефективність дронів та безпілотної авіації. Але в України досі немає цього озброєння в достатній кількості. Коли мова йде про розвідувальні дрони — їх відносно легко купити, оскільки часто це просто модифікації цивільних варіантів.

З бойовими безпілотниками, як Baykar TB2 та його аналогами від інших виробників ситуація складніша, оскільки їх випуск часто розписаний на роки вперед. Можливість мати виробництво на території своєї країни — велика перевага в таких умовах.

Крім того, рішенням про відкриття нового заводу Baykar здійснює доволі потужну інвестицію в Україну з вірою не просто у перемогу, а й безпеку такого вкладу у майбутньому.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук