Хакер викрав вихідний код, ранній білд та записи геймплею GTA VI

Читати на RU

Студія Rockstar Games підтвердила розробку GTA VI лише у лютому 2022 року, а вже 18 вересня користувач під ніком teapotuberhacker опублікував на форумі GTAForums частину архіву з даними гри, що загалом включає ранній білд та вихідний код тестової версії.

Зараз Rockstar та її материнська компанія Take-Two активно видалять пов’язані зі зливом публікації на YouTube, Twitter, Reddit та багатьох ігрових форумах, що частково підтверджує оригінальність опублікованих даних. Журналіст AIN.UA зібрав все найцікавіше, що стало відомо про злам Rockstar та наступну гру серії GTA.

Що розказували розробники та інсайдери про GTA VI?

Зображення зі злитого архіву Rockstar

Хоча офіційно Rockstar підтвердила розробку GTA VI лише у лютому 2022 року, проте насправді гра в тому чи іншому форматі почала розроблятися ще у 2014. Звичайно перші роки це були лише загальні ідеї, а до безпосередньої розробки та написання коду гри приступили, скоріш за все, лише недавно, проте витоків інформації вже було чимало.

Загалом, переважно з публікацій Джейсона Шрайера, ми вже знали наступне:

  • У GTA VI мало бути два головних героя, одним буде дівчина латиноамериканського походження. Можливо, її спеціалізацією буде комп’ютерна техніка та хакерство.
  • Про другого героя нічого не було відомо, але загалом при створенні нового дуету розробники надихалися Бонні та Клайдом.
  • Розробники прагнули створити величезний ігровий світ із сумішшю міст із Південної та Північної Америк. Але потім плани змінилися і за останньою інформацією, у GTA VI буде доступна лише область Маямі. Можливо, територія гри також включатиме Вайс-Сіті, що вперше була представлена у Grand Theft Auto: Vice City.
  • Галузеві аналітики очікують, що наступна Grand Theft Auto вийде десь у 2024 фінансовому році, але розробники скептично налаштовані до таких прогнозів.

Що стало відомо зі зливів?

Зображення зі злитого архіву Rockstar

Крім того факту, що розробники гри нещадно полюють за всіма публікаціями, що поширюють інформацію зі зливу (ні оригінального посту на GTAForums, ні завантажених на YouTube відео більше немає) оригінальність даних також підтвердив Джейсон Шрайер.

Зображення зі злитого архіву Rockstar

Величезний витік лише підтверджує попередню інформацію GTA VI: окремі записи геймплею показують жіночого персонажа, а в деяких сценах є поїзд «Vice City Metro», що вказує на локацію, де будуть відбуватися події гри та наявність в ній Вайс-Сіті.

Зображення зі злитого архіву Rockstar

У кількох відео можна побачити базові анімації, пограбування, стрільбу з машини та інше, досить базово для серії GTA дії. Але загальний вигляд гри дуже сирий — замість багатьох текстур стоять звичайні білі «заглушки», окремі футажі взагалі записувались на порожній тестовій локації для відпрацювання роботи анімацій.

Незрозуміло, скільки років записам, але деякі з них, схоже, використовували комп’ютери з відеокартами RTX 3060 Ti та RTX 3080, тому не можуть бути старшими двох років. Якщо вірити назвам відео (в яких присутні дати), то вони були записані між 2021 і 2022 роком. А останнє записали буквально 13 вересня, всього за тиждень до публікації архіву в мережі.

Хто зламав Rockstar та виклав дані?

Невдовзі після публікації оригінального посту з архівом злитих даних по GTA VI, teapotuberhacker доповнив свій пост і запропонував Rockstar Games та Take-Two Interactive зв’язатися з ним. За словами хакера, він володіє вихідним кодом GTA VI, і це дає йому непогані шанси домовитися з представниками компанії та отримати грошову винагороду в обмін на відмову від публікації.

Не зовсім зрозуміло, як були отримані злиті архіви та хто саме стоїть за цим, проте на постері користувача teapotuberhacker стверджується, що він також відповідальних за злом Uber, що відбувся наприкінці минулого тижня. Детальніше про ту історію можна почитати за посиланням.

Чому це цікаво?

Попередня гра серії, GTA V, вийшла 17 вересня 2013 року і за цей час була портована на всі можливі пристрої, декілька разів перевидана та поставила майже недосяжні для інших видавців планки продажів та прибутковості. Загалом, за час свого існування GTA V принесла $6,4 млрд доходу, а продажі гри сягнули 150 мільйонів копій.

Очевидно, що від майбутньої GTA VI Rockstar хоче отримати не менші показники. Проте провальні ремастери GTA III, Vice City і San Andreas, що випустили у 2021 році, відмова від постійних кранчів та зміна політики всередині компанії (що намагається стати більш «дружнім» роботодавцем) сповільнюють темпи розробки та ставлять під питання реальність виконання планів компанії.

Злиття основної інформації по майбутній грі (включаючи її вихідний код, що можу допомогти піратам обійти захист буквально в перші дні релізу) — не найкраща перспектива для компанії в таких умовах.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук