Українські хакери зламали сайт ПВК «Вагнер» і отримали дані найманців звідти

Читати на RU

19 вересня 2022 року українська IT-Армія, яка від початку повномасштабної війни веде кібервійну проти росії, оголосила про доступ до сайту приватної військової компанії «Вагнер». Про це у Telegram також написав міністр Міністерства цифрової трансформації (яке й запустило «IT-Армію») Михайло Федоров.

  • Йдеться про сайт групи «Вагнер», за допомогою якого вона збирає найманців для війни в Україні. Українські хакери провели дефейс цього сайту (як це виглядало, можна подивитися у веб-архіві). Також, за твердженням «IT-Армії», їм вдалося отримати доступ до персональних даних найманців, яких група посилає на війну:
Зображення @itarmyofukraine2022 в Telegram
  • Приватна військова компанія Вагнера або ж «Вагнер» — це незаконне збройне формування, що комплектується найманцями. Нещодавно її також почали комплектувати ув’язненими: за даними російських ЗМІ, у 37 колоніях ПВК завербувала не менше 5786 людей.
  • Незалежна місія під егідою ради ООН встановила, що дії ПВК «Вагнер» кваліфікуються як військові злочини або злочини проти людяності. Європейський Союз ввів у дію персональні санкції проти учасників та керівників ПВК «Вагнер».
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук