30 млн акаунтів: хакери зі Львова продавали дані українців через даркнет

Читати на RU

Служба безпеки України повідомила про викриття хакерського угруповання, яке зламувало облікові записи українців, та продавало їх через даркнет. За даними СБУ, зловмисники діяли в інтересах країни-агресорки рф.

  • Як зазначається, хакери зі Львова зламали понад 30 млн акаунтів громадян України та ЄС.
  • Отримані за допомогою шкідливого ПО персональні дані угруповання продавало через даркнет.
  • За такі дії зловмисники одержали «прибуток» у розмірі майже 14 млн грн. Кошти від продажу вони отримували на заборонені в Україні електронні платіжні системи «ЮMoney», Qiwi та WebMoney.
Зображення: СБУ
  • За інформацією СБУ, «оптовими клієнтами» хакерів були прокремлівські пропагандисти.

«Саме вони використовували одержані установчі дані українських та іноземних громадян для поширення фейкових «новин» з фронту та створення панічних настроїв. Метою таких маніпуляцій була масштабна дестабілізація в країнах. Також встановлено, що зламані акаунти використовували нібито від імені пересічних людей для поширення дезінформації щодо суспільно-політичної ситуації в Україні та ЄС», – зазначили в відомстві.

Організатору протиправних дій повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 361-2 (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або на носіях такої інформації) Кримінального кодексу України. Слідчо-оперативні дії тривають.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук