Google спростив видалення особистої інформації з пошуку

Читати на RU

На I/O 2022 у травні Google анонсувала новий інструмент для спрощення процесу видалення результатів пошуку, які містять вашу контактну та іншу особисту інформацію. Тепер він починає працювати, повідомляє сайт 9to5Google.

В програмі Google на Android після натискання на аватар профілю з’явився новий пункт меню «Результати про вас». Він спрямовує користувачів на сторінку з поясненнями, як можна надіслати запит на видалення результатів пошуку у Google. Йдеться про результати, які містять номер телефону, домашню адресу, електронну адресу чи іншу ідентифікаційну інформацію .

Щоб видалити цю інформацію, натисніть на додаткове меню з трьома крапками, яке з’являється у верхньому правому куті кожного результату. Відкриється панель результатів «Про цей результат» із новою опцією «Видалити результат» унизу екрана.

Виконавши цей процес, ви зможете відстежувати хід видалення з результатів про вас. Ця сторінка також дозволяє вам зробити новий запит із покроковим керівництвом, яке містить запитання «Чому ви хочете видалити цей результат?». Ви можете обрати один із результатів:

  • Тут показано мою особисту контактну інформацію
  • Це показує мій контакт із наміром завдати мені шкоди
  • Він показує іншу особисту інформацію
  • Він містить незаконну інформацію
  • Це застаріло
Зображення: 9to5Google

Зараз новий інструмент з’явився для перших користувачів у Європі та США. Решта познайомляться з функцією трохи згодом.

«Важливо зазначити, що коли ми отримуємо запити на видалення, ми оцінюємо весь вміст на веб-сторінці, щоб переконатися, що ми не обмежуємо доступність іншої широко корисної інформації, наприклад у статтях новин. І, звичайно, видалення контактної інформації з Пошуку Google не видаляє її з інтернету, тому ви можете зв’язатися безпосередньо з хостинговим сайтом», – пояснили в компанії.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук