Balti – прискорена і спрощена модель ресторанів «Чорноморка», яка є актуальною для країн Європи, а також Великобританії. Як зазначають представники закладу, серед її особливостей: самообслуговування, асортимент риби з Балтійського моря, великі порції та вина з таких країн, як Молдова, Румунія й Грузія. Журналістка AIN.Business детально розпитала про формат, а також про те, як відкрити франшизу Balti.
Умови співпраці з франчайзі:
- 30 000 євро;
- 5% від обороту за місяць;
- 1,5% на маркетингові потреби;
- інвестиції залежать від приміщення – приблизно від 1000 євро за кв.м;
- додатково сплачується сума 15 000 евро на утримання команди запуску.
Деталі розподілу прибутку з партнерами обговорюються індивідуально.
Процес співпраці
Процес покупки і відкриття франшизи Balti не відрізняється від того самого процесу інших закладів мережі «Чорноморка»:
- спеціаліст Balti по франчайзингу зв’язується з франчайзі;
- ви отримуєте договір співпраці;
- представники мережі дають рекомендації щодо приміщення;
- франчайзі знаходить приміщення;
- франчайзер узгоджує його та разом з вами підписують договір;
- ви сплачуєте 100% паушального внеску;
- вам надають бізнес-план на основі фінансової моделі, дизайну, тощо;
- франчайзі на підставі планів та дизайн проекту починає проводити ремонтні та інженерні роботи;
- Balti надає консультативні послуги щодо проведення робіт та узгоджуємо остаточний дизайн проєкт, якщо його замовляли у сторонній організації;
- франчайзі отримує перелік технологічного обладнання, меблів, предметів інтер’єру, інвентарю та ексклюзивний рибний асортимент з якого складається меню закладу;
- представники мережі контролюють строки та дотримання фірмового стилю, а також надають специфікацію технологічного обладнання;
- франчайзі здійснює закупівлю обладнання, меблів, декору, інвентарю та отримуєте всі необхідні дозвільні документи у місцевої влади;
- франчайзер надає консультаційні послуги щодо вибору постачальників;
- франчайзі проводить набір персоналу;
- команда мережі Balti проводить навчання та атестацію;
- ви проводите повну комплектацію об’єкта для початку операційної діяльності
- мережа відправляє команду фахівців на відкриття закладу.
При умові стабільного та своєчасного фінансування процес запуску закладу триває до двох місяців.
Що гарантує франчайзер під час запуску франшизи:
- навчання та стажування персоналу;
- виїзд команди фахівців на запуск проекту;
- підготовка комплексного проекта об’єкта;
- забезпечення контролю якості;
- цілодобова допомога після відкриття проекту.
Вимоги до локації:
- приміщення від 150 кв.м;
- 65 кВт і більше;
- наявність водопостачання та каналізації;
- наявність приточно-вентеляціїної системи або можливість її монтажу;
- фасадний вхід, не підвальне приміщення
- приміщення, що використовувалось рестораном
За словами представників Balti, даний проект – виключно для європейського ринку. Тому актуальними локаціями для відкриття франшизи є міста Європи та Великобританії з населенням від 300 000. На момент публікації матеріалу, Balti будується в Варшаві.
Куди звернутися
Потенційний франчайзі може звернутися за телефоном: +380978967113 або, написавши на електронну пошту за адресою: [email protected].
Якщо ж у вас немає додаткових питань, ви можете одразу заповнити заявку-анкету.
Нагадаємо, раніше AIN.Business розповідав про те, як працює франшиза «Чорноморки»: