Львівська Intellias купила аутсорсера Digitally Inspired. Можлива сума угоди – $20 млн

Читати на RU

Українська ІТ-компанія Intellias купила сервісну компанію Digitally Inspired, що розробляє продукти для ритейлу. Про це повідомляє Forbes.

  • Головний офіс Digitally Inspired розташований у Лондоні, розробка — у кількох офісах в Україні, зокрема у Києві.
  • По завершенню угоди команду Digitally Inspired інтегрують в організаційну структуру Intellias. Об’єднана компанія матиме понад 3000 спеціалістів.

«Угода дозволить намо прискорити зростання Intellias, поглибити експертизу в ритейлі та розширити присутність на ринку Великої Британії», — каже співзасновник та СЕО Intellias Віталій Седлер.

  • Сторони не розкривають фінансових деталей угоди. Але до 24 лютого Digitally Inspired міг коштувати $20-25 млн – таку оцінку дає засновник інвестиційної компанії InSoft Partners Віталій Горовий. Ціна до російського вторгнення могла досягати $30 млн, каже керівний партнер AVentures Capital Євген Сисоєв, тепер — ближче до $20 млн.
  • Digitally Inspired заснована у 2014 році Олександром Гончаруком, який наразі є громадянин Великої Британії. Компанія фокусується на розробці ІТ-систем у галузях роздрібної торгівлі, електронної комерції, охорони здоров’я та авіації. Серед клієнтів — IBM, авіакомпанія VistaJet, що керує флотом бізнес-джетів та український ритейлер «Копійка».
  • Львівський Intellias у 2002 році заснували Віталій Седлер та Михайло Пузраков. У 2018-му компанія залучила стратегічні інвестиції від Horizon Capital. Станом на липень 2022-го Intellias посідає девʼяте місце в рейтингу найбільших ІТ-компаній DOU за кількістю співробітників (2630 співробітників).
  • Під час повномасштабної війни Intellias продовжила експансію. Зʼявилися нові офіси в Ужгороді, Польщі, Болгарії, Іспанії, Португалії, Хорватії, Колумбії.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук