Журналісти змушують росіян дивитись кадри з війни, видаючи їх за піратські фільми

Читати на RU

Західні компанії та організації припиняють працювати з росією і постачати до неї новий контент. Тому громадянам країни-агресора доводиться все більше покладатися на піратство і торенти. Як повідомляє Metro.co.uk, цим скористались журналісти, які почали завантажувати на торенти реальні кадри з війни під виглядом популярних серіалів.

Як працює Torrents of Truth

Щоб протидіяти економічним санкціям російський уряд легалізував крадіжки інтелектуальної власності, таким чином заохочуючи російських громадян до піратського контенту. Хоча і їх незаконність нікого в росії не зупиняла і близько 43% росіян отримують фільми та телешоу нелегально.

Це стало можливістю доносити інформацію про злочини російської армії та реальний перебіг подій безпосередньо до росіян, в обхід тотальної цензури, що панує в цій країні. Ініційований Гійомом Рухомовським, французьким креативним директором американсько-голандського креативного агентства, та Ольгою Кокошко, керівним партнером маркетингової компанії, Torrents of Truth вбудовує повідомлення про війну в піратські блокбастери, популярні в Росії. 

«Щоб обійти жорстку цензуру, яка лютує в російських медіа, ми дозволили журналістам завантажувати репортажі про Україну, закамуфльовані під піратські торенти популярних фільмів, серіалів, програмного забезпечення, музики та книг у росії», — зазначають автори проекту.

Контент розповсюджується на всіх торрент-трекерах

Всього на RuTracker, Demonoid, The Pirate Bay, 1337x і інші популярні в росії торрент-трекери було завантажено 21 файл. Кожен торент містить репортаж журналіста про російське вторгнення в Україну, закамуфльований під піратський фільм, серіал, програмне забезпечення, музику чи книгу.

Коли вони починають відтворюватись, глядач отримує повідомлення: «Це не те, що ви очікували побачити». Але це те, що ви повинні побачити. Це правда. Тоді українські журналісти розповідають холодні жорсткі факти про війну, показуючи її кадри», — розповідає журналіст Володимир Бірюков.

Як допомогти Torrents of Truth

Будь-хто, будь-де, може допомогти проекту, додавши трохи пропускної спроможності для завантаження та роздачі торент-файлів. Чим більше вони отримають завантажень, тим більше вони будуть популярні в трекерах, і тим більше правди поширюватиметься росією.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук