BlaBlaCar розгортає нову систему бронювання поїздок: як вона працює

Читати на RU

5 жовтня 2022 року сервіс BlaBlaCar представив нові можливості верифікації користувачів, а також повідомив про розгортання оновленої системи бронювання поїздок. Детальніше про те, як це працює AIN.UA розповіли представники компанії.

Нова система бронювання поїздок

Як повідомляється, запуск нової системи бронювання був призупинений на початку 2022 року, однак згодом компанія повернулася до її реалізації.

  • В рамках оновлення, пасажири будуть сплачувати сервісний збір під час бронювання поїздки.
  • Фіксованого відсотку немає. Сума сервісного збору залежатиме від ціни, яку водій встановив за свою поїздку.
  • Саму вартість подорожі, яку вказав водій, як і раніше, потрібно буде сплатити готівкою по факту прибуття до місця призначення.
  • Якщо поїздка не підтвердиться або її скасує водій, – сервіс поверне сервісний збір пасажиру.
Зображення в матеріалі: BlaBlaCar

На першому етапі розгортання нова система онлайн-бронювань працюватиме лише на маршрутах понад 700 км. Однак, як зазначили в компанії, протягом кількох наступних місяців вона буде впроваджена для всіх карпулінгових поїздок на платформі.

«У вересні функція була успішно протестована і вже доступна для поїздок 700 км. Майже всі ці поїздки – за кордон. До кінця року ми поступово впровадимо сервісний збір для всіх поїздок від 75 км. Поїздки до 75 км не матимуть сервісного збору», – прокоментували AIN.UA в BlaBlaCar.

Сервісний збір також не стягуватиметься при використанні BlaBlaCar вперше й за поїздки на територіях з нестабільною безпековою ситуацією (Харківська, Запорізька, Миколаївська, Херсонська, Донецька та Луганська області).

Чому це важливо

В BlaBlaCar вважають, що оновлення сприятиме відповідальнішому ставленню користувачів до поїздки та зменшить кількість скасувань. Так, сервісний збір має дати можливість компанії «забезпечувати найкращий у своєму класі досвід для спільноти та продовжувати будувати нові функції надійності, такі як Верифікований Профіль, Надійний Водій, Безпечний платіж, Захист від шахрайства, Обслуговування клієнтів 7/7 тощо».

В коментарі AIN.UA, представники BlaBlaCar в Україні зазначили, що таку систему бронювання можна вважати форматом комісії. При цьому, компанія тестувала понад 8 різних моделей, серед яких була й підписка. 

Верифікація користувачів

Разом із новою системою бронювання, BlaBlaCar представив функцію «Верифікований Профіль». Тепер користувачі мають змогу підтвердити особу за допомогою документів. Нововведення має на меті підвищити надійність та зміцнити довіру в українській спільноті. При цьому, «Верифікований Профіль» є не обов’язковою, а добровільною опцією.

«Верифікація за документами – це затребувана функція, яка дозволить українцям обирати надійних попутників», – говорять в BlaBlaCar.

Щоб підтвердити документ, потрібно:

  1. Перейти в розділ «Профіль» та натиснути «Про себе»;
  2. Обрати «Підтвердити особу»;
  3. Ввести ім’я та прізвище як зазначено в закордонному паспорті або в ID картці, та натиснути «Продовжити»;
  4. Обрати та завантажити якісне і чітке фото:
    • закордонного паспорта; 
    • внутрішній паспорт громадянина України (тільки у формі ID-картки).
  5. Підтвердити посвідчення особи.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук