«Рекрутери» Amazon та AliExpress пропонують українцям роботу: це підозріла розсилка

Читати на RU

В жовтні 2022 року в соцмережах почали з‘являтися повідомлення про роботу «рекрутерів» компаній-гігантів в Україні. Так, нібито представники Amazon та AliExpress пропонують користувачам LinkedIn працевлаштування з можливістю заробляти до 30 000 грн на день. Увагу на те, що це може бути підозрілою розсилкою, звернули в dev.ua.

Що сталося

Як зазначається, повідомлення з пропозицією роботи мають масовий характер. І хоча компанії для розсилки обрані різні, текст виглядає ідентичним. Так, нібито рекрутери Amazon пишуть про найм 80 співробітників в Україні, в обов‘язки яких входитиме «робота з домашнім мобільним телефоном», при цьому «завдання прості», працювати можна «будь коли та будь де», а зарплата складатиме «від 5000 до 30 000 грн на день». Однаковий меседж несе й «пропозиція» від AliExpress:

Зображення в матеріалі: dev.ua

Чому це підозріло

Для зворотнього зв‘язку потенційним працівникам великих компаній пропонують перейти за посиланням. Не на офіційний сайт бізнесу, що пропонує роботу, й навіть не на верифіковані соцмережі Amazon чи AliExpress, – посилання веде на підозрілі сторінки в Telegram та WhatsApp. Ба більше, ще одна обов’язкова умова — бути старше 20 років і не бути студентом. Звісно, жодна велика компанія не проводить найм за такою «схемою».

Що саме чекає на українців, які перейдуть за сумнівним посиланням, – також не відомо. На думку отримувачів повідомлень від «рекрутерів», це може бути як прихованим набором в ботоферму, так і масовим збором особистих даних, який ініціювали в рф. Редакція AIN.UA закликає читачів не переходити за підозрілими лінками, та в жодному разі не передавати інформацію про себе чи інших громадян.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук