Українське IT росте навіть попри війну: +13% за дев’ять місяців

Читати на RU

Українська IT-галузь за підсумками дев’яти місяців 2022 року показала зростання на 13%, обсяг ринку склав майже $5,5 млрд. Це зростання відбулося навіть попри повномасштабну війну, яка триває вже дев’ятий місяць. Це — дані Національного банку України (НБУ), на які посилається асоціація IT Ukraine.

  • Зростання на 13% порівняно із аналогічним періодом минулого року, за даними асоціації, стало можливим завдяки переформатуванню індустрії під час війни. Більшості компаній вдалось реалізувати антикризові плани щодо підтримки безперервності бізнесу (BCP), перейти на гнучкі моделі роботи, релокувати команди та диверсифікувати офіси в Україні й за кордоном.
Дані НБУ та It Ukraine
  • Зважаючи на воєнні умови, українські IT-компанії адаптують інфраструктуру: ключові системи заведені у хмару, диверсифікована мережа інтернет провайдерів (зокрема за рахунок Starlink), офісні приміщення обладнані генераторами і таке інше.
  • Також, за даними асоціації, компанії підтримують державу та армію: сума податків за цей самий час, сплачена українським IT, склала 48 млрд грн. В кібервійськах задіяно до 15% Сума податків за цей самий час, сплачена представниками українського IT, склала 48 млрд грн. У кібервійськах працюють до 15% IT-спеціалістів. До лав ЗСУ пішли 3% айтішників.
  • Решта 82% працюють надалі, донатять та волонтерять: сума донатів від цього сектору вже перевищила $500 млн.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук