Холдинг Veon, що володіє «Київстаром», продає свої російські активи

Читати на RU

Телекомунікаційний холдинг Veon, що володіє оператором «Київстар», заявив про продаж свого російського активу — компанії «Вымпелком», якій належить бренд «Билайн». Компанія вивчає варіанти проведення угоди, «щоб досягти оптимального результату для всіх зацікавлених сторін».

Передача бізнесу російському топ-менеджменту

  • Veon володіє 100% російського телеком-оператора «Вымпелком», який надає послуги зв’язку, дротового та бездротового доступу в інтернет брендом «Билайн». За інформацією російських ЗМІ, Veon планує передати бізнес російському топ-менеджменту.  
  • У «Билайн» підтвердили, що акціонер почав процес реструктуризації володіння оператором. У пресслужбі оператора також зазначили, що російська влада наклала на компанію багато регуляторних обмежень через акціонера — іноземний холдинг у «недружній» юрисдикції. Тому компанія перебуває «у менш вигідному становищі порівняно з іншими гравцями телеком-ринку».
  • У серпні 2022 року Veon відзвітувала про зростання виручки за другий квартал на 5,6% – до $2,01 млрд. Половина доходів — від роботи в Росії. Тоді ж Veon попередила про ризик зупинення розвитку мережі в росії. Але не через війну чи санкції, а через проблеми з постачанням обладнання.

Чому це важливо?

Компанія «Вымпелком» активно працює з російським урядом, про що говорять російські чиновники. Зокрема, допомагає робити звʼязок на окупованих з 24.02 українських територіях доступним.  Для керівництва Veon у цьому жодних протиріч немає. Компанія не називає у своїх пресрелізах війну «війною» і до останнього моменту продовжувала розвивати свій російський бізнес.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук