Скоро виходить Atomic Heart. Це — російська гра, її інвестор — екс-топ «Газпрому»

У лютому 2023 року вийде нашуміла постапокаліптична гра Atomic Heart про повстання роботів у Радянському Союзі. Англомовні ігрові медіа дають їй високі оцінки, вона вийде для ПК, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X та S, буде доступна у Steam та Xbox Gamepass.

Але варто не забувати, що це гра, зроблена московською студією на гроші китайських та російських інвесторів. Як мінімум, не варто її купляти, як максимум, можна закликати Microsoft та Valve відмовитись від її продажів. AIN.UA розповідає деталі проекту.

  • Atomic Heart — це гра, яку кілька років розробляє студія Mundfish. На сайті студії (на якому є російська та українська версія) зараз немає згадок про те, що це російський геймдев-розробник. Історію компанії починають з того, що студію 2017 року запустила команда однодумців на Кіпрі.
  • Водночас пошук по основних російських ігрових та IT-медіа показує, що ще кілька років тому про студію писали як про російську, з офісом у Москві. На DTF 2019 року навіть вийшов репортаж із московського офісу студії, де на той момент, за даними видання, працювало біля 30 людей.
  • В Linkedin можна знайти профілі засновників студії: Артема Галеєва, Роберта Багратуні, Олега Городішеніна, вони з РФ. Багратуні — колишній топ-менеджер Mail.ru.
  • Інвестори студії — китайська Tencent та російські GEM Capital та Gaijin Entertainment. GEM Capital — це російський фонд, заснований Анатолієм Палієм, який раніше працював у доньці «Газпрому», компанії «Газэнергосеть». Інвестиції від них студія підняла 2021 року.
  • Студія раніше уже працювала над грою у сетінгу Радянського Союзу під назвою Soviet Lunapark, але проект закрили.
  • Поточну гру Atomic Heart розробники позиціонують як Bioshoсk у СРСР, вона описує події альтернативної історії 50-х років, де Радянський Союз вийшов з Другої світової науково та технологічно розвиненим, досяг піку розвитку із холодним ядерним синтезом та розумними роботами. Протагоніст гри — майор КДБ. SMM-ники сторінки гри жартома звертаються до підписників як до «товаришів». Вечірка на честь гри проводили в ось такому оформленні.
  • Звісно, це не перша гра, що експлуатує цікавість західної аудиторії до радянської стилістики та (псевдо)історії. У РФ ця гра виходить лише в магазині VK Play, але у світі продаватиметься в магазинах Xbox, PlayStation та Steam.
  • З урахуванням військових злочинів російської влади, радянської історії злочинів проти українського народу такі проекти мають бойкотуватися і цифровими магазинами ігор, і світовою геймерською спільнотою.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук