Інтеграцію Binance в «Дію» призупинили. Що сталося

1
Читати на RU

Україна призупинила заплановану інтеграцію сервісу криптоплатежів Binance в застосунок «Дія», після негативної реакції криптоспільноти. Як пише видання CoinDesk, уряд хоче спочатку «прояснити кілька моментів».

  • Причиною обурення стали плани уряду інтегрувати сервіс із найбільшої за обсягом біржі в світі в той час, коли Binance продовжує вести справи з РФ.
  • Українські криптобіржі не хочуть, щоб іноземна компанія надавала послуги, які вони можуть надавати самі.
  • Компанії, такі як Kuna, WhiteBIT чи Trustee Plus, продемонстрували своє невдоволення, заблокувавши торгівлю токеном Binance BNB на своїх платформах.

Чому це важливо

Керівник Trustee Plus Вадим Груша розповів CoinDesk, що інтегрувати держсервіс з іноземною компанією просто неправильно. Україна має власні місцеві криптобіржі та платіжні сервіси, «з продуктом не гіршим за Binance», — сказав він, маючи на увазі Kuna та WhiteBit. Хоча Kuna, WhiteBit і Trustee офіційно зареєстровані за межами України, засновники та команди є українцями, і всі троє раніше базувалися в країні до вторгнення в Україну.

«Це не патріотично і небезпечно для влади», – сказав Груша. «До того ж Binance — китайська компанія, а Китай не друг України. Ми не знаємо, які дані вони надсилають і кому. У будь-який момент українців можуть забанити».

Хоча Binance не рекламує себе як китайську компанію, а засновник і генеральний директор біржі Чанжен Чжао народився в Китаї, але виріс у Канаді. Він давно наполягав на тому, що Binance не є китайською фірмою.

Груша сказав, що Binance «не має однозначної позиції щодо України», оскільки біржа не виключила російських користувачів, як це зробили деякі європейські та американські біржі після останнього раунду санкцій Європейського Союзу. Чжао сказав, що організації Binance в ЄС не обслуговуватимуть росіян, але інші філії компанії не обов’язково повинні виключати російських користувачів. Така позиція не задовольнила українську криптоспільноту.

Михайло Чобанян, генеральний директор Kuna exchange, сказав CoinDesk, що спільнота фактично заблокувала проект інтеграції. Чобанян також хоче, щоб Binance видалив торгові пари з російським рублем, що, на його думку, допомагає росіянам уникати санкцій.

Залишити коментар

Коментарі | 1

Пошук