Послухайте рингтон Nokia 5120 в бібліотеці застарілих звуків

В мережі зʼявився сайт Cities and Memory, на якому зібрана бібліотека застарілих звуків. Наприклад звуки із ретро-відеоігор та застарілого обладнання. Мета проекту – привернути увагу до звуків, які зникають, пише The Verge.

Зображення: Cities and Memory,
  • Бібліотека складається з понад 150 звуків. Автор проекту кажуть, що це найбільша кількість старих звуків, зібраних в одному місці.
  • На сайті можна почути класичну мелодію Nokia з телефону 5120, звук обертання старого жорсткого диска Seagate, старе аналогове радіо під час налаштування чи звук старого модему 56K під час підключення до інтернету.
  • Окрім самих звуків, на Cities and Memory також опублікували ремікси кожного з них із колекції понад 150 музикантів і саунд-артистів. Вони призначені для відображення «спогадів і почуттів, які викликають ці звуки».

«Проект покликаний привернути увагу до звуків, що зникають у світі, висвітлити ті, які варто зберегти, оскільки вони є частиною нашої колективної культурної спадщини — і допомогти нам подумати про те, як врятувати ці звуки, поки не пізно», — сказав Стюарт Фоукс, засновник Cities and Memory.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук