В ІТ-компанії Dev.Pro скорочують 100 співробітників. Що сталося

Читати на RU

ІТ-компанія Dev.Pro звільнила велику кількість співробітників в Україні. Як стало відомо AIN.UA з власних джерел, близько 100 людей потрапили під скорочення. В компанії пояснили, що були змушені піти на такий крок через втрату постійного клієнта. AIN.UA розповідає деталі.

  • Dev.Pro – аутсорсингова ІТ-компанія з офісами в Києві, Львові, Харкові. Також у компанії є офіси в Польщі, Португалії, Болгарії, Бразилії, США та Казахстані. Згідно з інформацією на сайті, в Dev.Pro працює більше 900 людей.
  • Як повідомили AIN.UA в Dev.Pro, в листопаді 2022 року компанія припинила співпрацю з одним із замовників – фінтех-проектом, з яким працювали протягом декількох років. За словами представника Dev.Pro, зі сторони замовника виникла проблема із фінансуванням – поточним та майбутнім, тому співпрацю вирішили припинити.

«В рамках нашої співпраці на початку року було достатньо передумов для завершення наступного інвестиційного раунду та зосередження на потребах клієнтів і розробці продукту. Однак, цей рік є складним для багатьох компаній і клієнтів: війна в Україні, планування BCP, світова криза, висока інфляція, економічний спад змушують багатьох інвесторів і клієнтів приймати важкі рішення», – коментують в Dev.Pro. 

  • У компанії не уточнили точну кількість людей, що потрапили під звільнення. За даними AIN.UA, це близько сотні людей. В Dev.Pro цю цифру не спростували, та заявили, що частину людей з проекту вдалося перевести на бенч, ще частину – на інші проекти.

«На жаль, ми, як аутсорс-компанія, не мали змоги утримати всіх і перевести їх на інші проекти. Тим не менш, ми й надалі продовжуємо шукати нові можливості для наших спеціалістів з проекту, щоб запропонувати їм повернутись до нас, коли це буде можливо», – пояснюють в Dev.Pro.

  • В Dev.Pro запевняють, що ситуація не вплине на інші проекти та людей у цих проектах. Компанія продовжує працювати з іншими проектами, працює над залученням нових, і спостерігає повільне, але стабільне зростання.

Dev.Pro – не єдина компанія, яка зіштовхується з наслідками глобальної рецесії та збройної агресії росії проти України. Раніше на цьому тижні стало відомо про те, що великий геймдевелопер Playtika скоротить від 600 до 800 людей від загального штату. Звільнення торкнуться також і українських офісів, де близько 100 людей втратять роботу.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук