«Укрпошта» доставлятиме генератори та електронні прилади з-за кордону без мита та ПДВ

8 листопада 2022 року Кабінет Міністрів України затвердив постанову, яка скасовує ввізне мито, а також ПДВ (20%) для електрогенераторів, акумуляторів та подібних приладів. 13 грудня подібний закон прийняла Верховна рада, додавши до переліку також термінали Starlink.

Як повідомляє «НВ», «Укрпошта» вже звернулась до національних поштових операторів інших країн з проханням дозволити прийом у своїх відділеннях генераторів та зарядних станцій для доставки в Україну.

Про що домовляється «Укрпошта»?

«Укрпошта» звернулась до національних поштових операторів з проханням дозволити прийом у своїх відділеннях генераторів та зарядних станцій для доставки в Україну. Першою країною, яка розпочала з нами співпрацю в цій галузі, стала Латвія. Тарифи на доставку товарів енергетичного спрямування буде встановлювати пошта-відправник.

Вже в грудні товари критичного імпорту можна відправити із 600+ відділень пошти Латвії (Latvijas Pasts), доставка від 25 EUR. Перелік країн буде незабаром розширюватися.

Варто зазначити, що розмитнення таких відправлень в Україні буде відбуватись без оформлення вантажно-митної декларації. Своєю чергою, відправник має обов’язково вказати УКТЗЕД: якщо одержувач в Україні – фізична особа, достатньо 6-значного коду товару. Для одержувачів-юридичних осіб потрібно вказати 10-значний код товару, що планується до переміщення через кордон. Це необхідно для ідентифікації товару та заходів контролю, які застосовуються до нього. 

Як надіслати посилку з Європи без сплати мита?

До перевезення допускаються наступні товари: зарядні пристрої, павербанки, акумулятори з літій-іонними складовими, портативні зарядні станції, генератори, водні фільтри, Starlink.

Щоб надіслати генератор, зарядну станцію, Starlink з-за кордону із нульовим розмитненням, потрібно:

  • Оплатити товар в інтернет-магазині та замовити доставку на адресу свого друга чи родича у Латвії. Оскільки отримувач знаходиться в межах ЄС, доставка здійснюватиметься без митних платежів.
  • Ваш контакт у Європі у будь-якому найближчому відділенні Latvijas Pasts надсилає посилку в Україну та оплачує доставку до України.

Що потрібно зазначити у декларації?

Щоб в Україні не нараховувалися митні платежі в декларації обов’язково потрібно зазначити:

  • Для генераторів: Generator, HS code 8502 11 / Electric generating sets, HS code 8502 20.
  • Для літій-іонних акумуляторів та портативних зарядних станцій: Batteries / accumulators / power. banks / portable charging stations with lithium-ion components, HS code 8507 60 00 00.
  • Для систем доступу до Інтернету: apparatus for communication in a wired or wireless network HS code 8517 62 00 00/ або  8517 69 90 00/ або 8517 70 00 90.
  • Для водних фільтрів: Water filtering or purifying equipment, HS code 84212100.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук