Microsoft припиняє підтримку Windows 7 та Windows 8.1 вже з 10 січня

Читати на RU

10 січня Microsoft випустить останнє оновлення системи безпеки для Windows 7 і Windows 8.1, після чого офіційна підтримка цих операційних систем буде припинена. Для користувачів це означатиме відсутність оновлення навіть базових програм (наприклад Office) і все більші проблеми з безпекою. Проте є варіанти — оновлення для Windows 8.1, або неофіційна підтримка для Windows 7.

Що це означає для користувачів?

На відміну від звичайної Windows 8, підтримка якої закінчилась ще 12 січня 2016 року, підтримка більш популярних Windows 8.1 та Windows 7 завершується 10 січня 2023, коли вони отримають своє останнє оновлення систем безпеки. Після цієї дати користувачі більше не отримуватимуть оновлення для програм Office, безпеки та інших функцій то покращень.

Крім того, Google Chrome також перестане підтримувати Windows 7 і 8.1, випустивши останнє оновлення 7 лютого 2023 року. Найімовірніше, після цього підтримувати застарілі операційні системи перестануть й інші розробники софту.

«Хоча ви можете й надалі використовувати комп’ютер під керуванням Windows 8.1, без продовження програмного забезпечення та оновлень системи безпеки, комп’ютер буде мати більший ризик для вірусів і зловмисних програм», — зазначають в Microsoft.

Що робити з системою без підтримки?

Користувачі Windows 8.1 мають єдиний доступний варіант, як зберегти оновлення та рівень безпеки свого пристрою — оновлення до актуальних Windows 10 або Windows 11, в залежності від характеристик комп’ютера.

Перевірити відповідність вашого пристрою  мінімальним системним вимогам для Windows 11 можна за цим посиланням. Посилання на завантаження нових систем тут:  Windows 11 Home, Windows 11 Pro,  Windows 10 Home, Windows 10 Pro.

Для Windows 7 ситуація дещо краща. Крім переходу на актуальні операційні системи їм доступні неофіційні оновлення від компанії 0Patch, яка підтримує операційні системи та програми поза межами офіційної підтримки.

Як повідомляє gHacks, підтримуватиме Windows 7, випускаючи критичні оновлення системи безпеки принаймні протягом двох додаткових років. Вартість таких неофіційних оновлень складає $25 за 1 рік підтримки 1 комп’ютера.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук