Український виробник яєчних продуктів Ovostar.Global вперше на українському ринку представив продукцію у категорії Ready-to-Cook – яйце варене очищене. Про це повідомила пресслужба компанії. Редакція AIN.Business розпитала про деталі нового продукту.
Як зазначають представники Ovostar, основна ціль ідеї – допомогти українському споживачу зберегти енергоресурси та енерговитрати на приготування продукту. Вважають, що очищене варене яйце відповідає цим вимогам, адже поставляється вже повністю готовим до споживання.
Весь процес приготування такого продукту займає від 60 до 80 хвилин, включаючи маркування. Проте перед тим воно відстоюється кілька днів після знесення. Головний технолог Марина Хлюпа детальніше пояснила AIN.Business процес виробництва. Знесене та вже відстояне яйце транспортується прямими конвеєрними лініями з птахофабрики «Ясенсвіт». Далі, розповідає технолог, послідовно здійснюються наступні процеси:
- сканування яйця на якість, цілісність шкаралупи і відсутність будь-яких інших пошкоджень;
- сортування яйця за розміром;
- відварювання яйця;
- охолодження продукту;
- очищення за допомогою сучасного технологічного обладнання виробництва компанії SANOVO.
Готовий продукт компанія продає у відрі ємністю 3,3 літри, залитим приготовленим розсолом. В одному відрі – 50 яєць категорії C2, C1 (43-53 г).
Очищені варені яйця Ovostar планує збувати представникам сектору HoReCa, закладам громадського харчування, кейтеринговим компаніям та виробникам їжі, які працюють в форматі Ready-to-Eat. А якщо говорити про географію ринків збуту, то продавати продукт планують поки тільки в Україні.
Вартість продукції, деталі щодо транспортування, зберігання тощо можна дізнатися на сайті, подавши форму-звернення до департаменту реалізації яєчних продуктів в Україні.