Айтішник у ЗСУ створив додаток, який відстежує, чи рідні в безпеці

1
Читати на RU

Backend-розробник Євген Коваль (зараз у ТрО ЗСУ) створив додаток MyState, який допомагає слідкувати за станом близьких людей. Він доступний на iOS та Android.

  • Ідея такого додатку з’явилася у військового після того, як його підрозділ вивели з-під Бахмуту. Це по часу збіглося із черговим обстрілом у Києві, тоді він і зловив себе на думці про те, що численні «Як ти?» в чатах можна автоматизувати.
  • Тому Євген почав працювати над додатком, який допомагає відстежувати, чи близькі перебувають у безпеці. Спочатку він працював над базовими функціями та сайтом, але потім переключився на мобільну розробку.
Скріншот наданий автором додатку
  • Для того, щоб швидко запустити мобільні додатки, розробник писав їх на Flutter, про який багато читав ще до війни. Для Євгена реліз MyState став першим релізом мобільного додатку на сторах і першим проектом на Flutter.
  • Щоб користуватися додатком, потрібно завантажити його та встановити. Потім надіслати посилання-запрошення друзям та близьким. Після цього можна заходити в додаток, вказувати свій стан «Я добре/Я не добре», лишати коментарі, геолокацію за необхідності, а також перевіряти, чи все нормально у близьких.
  • З приводу захисту даних у додатку розробник відзначає, що авторизація через соціальні мережі сама по собі працює як захист. До того ж, дані зберігаються локально на пристрої в зашифрованому вигляді. Комунікація з сервером йде з використанням jwt-токену.

«Для мене дуже важливо було створити продукт, який буде корисним для багатьох українців в ці нелегкі часи. Постійно приходять ідеї, як можна покращити MyState і я намагаюсь їх якнайшвидше імплементувати. Буду дуже радий фідбеку з приводу зручності користування, а ще охочим, які допоможуть покращити користувацький досвід, адже часу на роботу з продуктом в мене критично мало», — розповідає Євген Коваль, автор додатку.

Залишити коментар

Коментарі | 1

Пошук