OpenAI створила інструмент, який розпізнає текст, написаний ШІ

Компанія OpenAI, яка створю продукти на основі штучного інтелекту, випустила безкоштовний вебінструмент. Він допомагає з’ясувати, хто написав окремий фрагмент тексту: людина чи штучний інтелект, пише Axios.

  • Користувачі копіюють фрагмент тексту в поле, і система оцінює, наскільки вірогідно цей текст був згенерований системою ШІ. Відповідь буде за п’ятибальною шкалою.
  • В OpenAI попереджають, що інструмент недосконалий і результат залежить від того, наскільки текст схожий на типи написання, які вивчав інструмент OpenAI.
  • Інструмент найкраще працює зі зразками тексту, що перевищують 1 000 слів англійською мовою. Тексти іншими мовами показують гіршу ефективність.
  • Інструмент також не працює, щоб відрізнити комп’ютерний код, написаний людьми та ШІ.

Чому це цікаво?

Сьогодні росте стурбованість у сфері освіті, щодо появи інструментів на кшталт ChatGPT. Школи Нью-Йорка, наприклад, заборонили цю технологію у своїх мережах. Експерти також стурбовані зростанням дезінформації, створеної штучним інтелектом, а також можливістю ботів видавати себе за людей. Ряд інших компаній, організацій і окремих осіб працюють над подібними інструментами для виявлення контенту, створеного ШІ.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук