Браузер Opera планує інтегрувати ChatGPT

Читати на RU

Веббраузер Opera планує інтегрувати технологію ChatGPT у свої продукти, однак не називає точну дату. Про це оголосила материнська компанія Opera Kunlun Tech, пише CNBC.

  • Новий інкремент виглядатиме, як бічна панель, яка створює короткі нотатки сторінок і статей.
  • Ви зможете активувати цю функцію, вибравши кнопку «скоротити» праворуч від адресного рядка. Звідти ліворуч з’явиться бічна панель із ChatGPT, яка потім згенерує акуратний марковану нотатку статті чи сторінки, які ви переглядаєте.
  • Функція під назвою «скорочення» є частиною ширших планів компанії щодо інтеграції інструментів ШІ у свій браузер.
  • Жодної приблизної дати, коли таке нововведення зʼявиться в браузері, поки не називають.

Чому це цікаво

Інформація про нововведення Opera з’явилося через кілька днів після того, як Microsoft представила пошуковик Bing і браузер Edge на основі штучного інтелекту. Bing отримає чат-бот, який надає короткі відповіді на запити, а Edge буде зможе подібним чином робити нотатки сторінок і генерувати текст. Наприклад для публікацій у соцмережах. Раніше цього тижня Google також продемонстрував свого пошукового бота зі штучним інтелектом Bard, хоча його демоверсія поки що недоступна для користувачів.

За статистикою, Opera посідає шосте місце на світовому ринку браузерів з часткою 2,4%. Компанія, яка також керує браузером для геймерів, мала в середньому 321 мільйон активних користувачів щомісяця станом на третій квартал. Компанія заявила, що її бізнес з використанням ігрових браузерів допоміг збільшити дохід у третьому кварталі на 28%.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук