У ЄС роботодавців зобов’яжуть розкривати розмір зарплат

30 березня Європарламент проголосував за прозорість у питанні зарплат, які платять європейські роботодавці. Цей проект закону пов’язаний з ініціативою по зменшенню розриву в зарплатах, які отримують чоловіки та жінки. Про це повідомляє офіційний сайт Єврокомісії.

  • Численні дослідження показують, що у зарплаті між чоловіками та жінками досі існує значна різниця. Наприклад, аналітики No Fluff Jobs прийшли до висновку, що жінки в ІТ заробляють в середньому на 13% менше, ніж чоловіки.
  • Щоб адресувати це питання, ЄС оновлює законодавство у рамках ініціативи по рівноцінній винагороді, яка не залежить від гендеру, а також боротьби із дискримінацією на співбесідах.
  • Один із пунктів нового законопроекту: заборона для роботодавців тримати зарплати в секреті.

«Працівники та їхні представники матимуть право отримувати чітку та повну інформацію про індивідуальні та середні рівні зарплат, зокрема, і в розрізі гендеру. Тримання зарплатні в секреті буде заборонено. Так само як і умови, прописані в трудовому контракті, які забороняють працівникам розкривати свою зарплату, або ж шукати такі дані про винагороду для своєї або іншої категорії».

  • Нагадаємо, подібні законодавчі ініціативи відбуваються і в США. Нещодавно AIN.UA публікував розповідь американської журналістки, яка провела експеримент і розповідала усім про розмір своєї зарплатні.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук