Buy Me a Coffee — сервіс, що може стати альтернативою Patreon

1

Днями популярний в Україні сервіс підтримки креаторів Patreon зазнав критики: система блокує українських користувачів, але в той же час дає можливість працювати там російським пропагандистам. Редакція AIN.UA описувала ситуацію раніше.

Тоді ж почали зʼявлятись заклики знайти альтернативний сервіс, що дозволить креаторам продовжити працювати з аудиторією та отримувати підтримку для продовження роботи. Одним з таких може стати платформа Buy Me a Coffee, на який вже переходять українські креатори. Редакція AIN.UA коротко про нього розповідає.

Buy Me a Coffee-1

Buy Me a Coffee — американська компанія, що базується у Сан-Франциско. Вона створена у 2017 році і її основна діяльність схожа з Patreon: створити сервіс, який допоможе креаторам працювати зі своєю аудиторією та отримувати при цьому фінансову підтримку. Платформа дуже схожа до Patreon і надає ті ж можливості: ексклюзивний контент для підписників, можливість надавати доступ до текстових, аудіо та візуальних матеріалів.

Що по комісіям

В Buy Me a Coffee немає щомісячної абонентської плати чи інших тарифів. Креатори платять лише 5% в момент виводу коштів з платформи, 95% залишається. Інші тарифи відсутні. Patreon пропонує дещо меншу комісію, в той же час має спеціальні додаткові тарифи у випадку, якщо креатор хоче отримати від платформи більше можливостей.

Одним з плюсів платформа також вказує легкий процес підписки на креатора: не потрібно навіть створювати акаунт. Також компанія обіцяє краще підтримку та «живих» людей у процесі вирішення проблем чи виникнення питань. В Україні платформа не сильно відома, але в самій компанії стверджують, що їх сервіс допомагає своїм креаторам заробляти зокрема шестизначні цифри, чим вказують на трастовість до продукту.

А щось гідне українське є?

Незважаючи на численні обговорення у соціальних мережах, знайти зручний місцевий продукт, що дозволяв би на регулярній основі отримувати підтримку від аудиторії, а при цьому також надавати доступ до ексклюзивного контенту — поки не вдалось (якщо ви така компанія — напишіть нам на [email protected] і розкажіть про себе). Серед альтернатив користувачі закликають креаторів створювати банки на mono чи просто давати номери карт, через які можна було б отримати підтримки від аудиторії. Це, звісно ж, не рішення, а скоріше проміжний варіант.

Залишити коментар

Коментарі | 1

  • Привіт

    платформою для збору коштів – https://sponsor.financial/
    комісія становить 8.5% включно з комісією платіжної системи.
    З переваг:
    – зручний мобільний застосунок – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kailuas.sponsor.financial (iOS згодом), де можна керувати всім необхідним – від постів, до цілей, перекладів та виводу коштів)
    – можливість робити переклади сторінки для іноземної аудиторії
    – для користувачів можлива оплата без реєстрації.
    – активна допомога ЗСУ.
    – вивід коштів на картку

    та багато іншого …

Пошук