«Вагнер» та розвідка РФ проникає в спільноти геймерів — президент Microsoft

Під час саміту світової економіки Semafor президент Microsoft Бред Сміт заявив, що група аналізу цифрових загроз його компанії нещодавно виявила спроби «ЧВК Вагнер» та російської розвідки проникнути в ігрові додатки, такі як Discord.

Ця заява була сказана на фоні новини про те, що 21-річний американець майже пів року розсилав суперсекретні документи американської розвідки про війну в Україні своїми друзями-геймерами у Discord.

  • Виступаючи на саміті світової економіки Semafor, президент Microsoft Бред Сміт сказав, що росіяни частково використовують ігрові спільноти, такі як Discord, «як місце для поширення інформації». А група аналізу цифрових загроз Microsoft нещодавно виявила спроби «ЧВК Вагнер» та російської розвідки проникнути в ігрові додатки.
  • Сміт зазначив, що «гра в Call of Duty не призведе до смертей у реальному світі», але росіяни використовують такі ігрові спільноти, щоб публікувати та поширювати дезінформацію. Він додав, що Microsoft вже консультується з урядами різних країн щодо цієї проблеми.
  • Президент Microsoft також зазначив, що країни повинні бути більше стурбовані «дуже широкою цифровою загрозою», та навів приклади кібератак в Україні та атак програм-вимагачів у фінансовій сфері.

Чому це цікаво?

Нещодавно стало відомо про витік начебто секретних документів американської розвідки про війну в Україні. Цей витік вже нашкодив як Україні, так і стосункам США з їхніми союзниками.

Журналісти The Washington Post знайшли друзів молодого американця, який ніби-то служить на військовій базі та виглядає як першоджерело «зливу». Він пошерив суперсекретні документи зі своїми друзями-геймерами у Discord, зокрема, щоб повихвалятися, а також через любов до конспірології та підозру до американського уряду.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук