Маск заснував ще одну компанію — X.AI. Працюватиме у сфері штучного інтелекту

Як стало відомо кільком американським медіа, Ілон Маск розпочав роботу над новим проектом. Компанія отримала назву X.AI і буде працювати над розробками у сфері штучного інтелекту. AIN.UA коротко розповідає, що відомо.

  • Ілон Маск був серед засновників OpenAI, яка у момент свого старту була повністю некомерційною організацією. У 2018 році він полишив компанію, зіславшись на потенційний конфлікт інтересів. Станом на сьогодні OpenAI оцінюють у $30 млрд, а ChatGPT найшвидше в історії набрав 100 млн користувачів.
  • X.AI зареєстрована у Неваді 9 березня, її керівником значиться Маск. Для розуміння, підприємець вже працює над Tesla, SpaceX, Twitter, The Boring Company та Neuralink.
  • X.AI — це повністю окрема компанія, яка не є частиною жодної іншої компанії Маска (а не як SpaceX та Starlink). Інсайдери не приховують можливого спільного використання певних ресурсів між компаніями підприємця, але наголошують, що X.AI — новий окремий бізнес.
  • Новостворена компанія працюватиме у сфері штучного інтелекту і по суті стане новим гравцем на популярному сьогодні ринку та буде змагатись за лідерство з OpenAI. Для цього Маск активно набирає команду і навіть намагався переманити частину людей з OpenAI, але особливого успіху ця спроба не отримала.
  • Для роботи над проектом X.AI також придбала 10 000 графічних процесорів у NVIDIA.
  • Традиційно Маск вже почав переговори з інвесторами, яким би було цікаво профінансувати новий проект. Першими він звернувся до вже наявних інвесторів SpaceX та утримувачів великого обʼєму акцій Tesla. За інформацією The Wall Street Journal, частина з них виявили інтерес інвестувати.

Найцікавіше те, що Ілон Маск розпочав роботу над X.AI, одночасно підписавши відкритого листа з вимогою призупинити розробки у цій сфері. Очевидно, що сам лист не мав жодного впливу на компанії, які працюють у цій сфері, але подібний хід демонструє як велику конкуренцію і всі методи боротьби, так і самого Маска.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук