Повістки через «Дію» будуть в майбутньому — Веніславський. Федоров вкотре заперечив

Як повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на члена Комітету ВР з питань нацоборони Федора Веніславського, наразі Україна не має технічної можливості, щоб оцифрувати військовий облік і запустити повістки у «Дії», проте у майбутньому цю ініціативу можуть реалізувати.

При цьому міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров вже вчергове прокоментував подібні заяви, сказавши, що такої послуги немає ані в розробці, ані в планах.

Що заявили в парламенті?

Член Комітету ВР з питань нацоборони Федор Веніславський в ефірі телемарафону вкотре почав розповідати про плани парламенту щодо запуску повісток у застосунку «Дія». Він зазначив, що наразі Україна не має технічної можливості, щоб оцифрувати військовий облік і запустити повістки у «Дії», проте у майбутньому цю ініціативу можуть реалізувати.

«Потенційно в майбутньому ми маємо до цього прийти, оскільки цифровізація передбачає спрощення всіх дій і паперові повістки точно мають піти у минуле. Але на сьогодні це проекти не в короткостроковій перспективі», — заявив Веніславський.

Нагадаємо, до цього Веніславський заявляв, що в Україні думають над створенням законодавчих підстав для надсилання повісток через месенджери. Крім того, депутат ніби то працює над власним законопроєктом щодо так званого реєстру «ухилянтів».

У Верховній Раді документ ще не зареєстрований, проте за словами Веніславського, його ідея така: якщо військовозобовʼязаний був належним чином поінформований про необхідність зʼявитись до ТЦК, але не прийшов — наприклад, двічі поспіль, то терцентр матиме право оприлюднити його особисті дані — імʼя, прізвище, якісь ідентифікаційні ознаки в окремому переліку.

Реакція міністерства цифрової трансформації

«Коли в інтернеті знову пишуть, що повістки будуть у «Дії», — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Інформацію про плани розсилати повісти через додаток «Дія» чи через месенджери вже майже рік по черзі спростовують то Мінцифри то Міноборони. Цього разу слова Веніславського також не залишились без уваги.

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров вже вчергове прокоментував подібні заяви, сказавши, що такої послуги немає ані в розробці, ані в планах.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук