Що робити, якщо права не підтягуються в застосунок «Дiя»: інструкція від Мінцифри

Читати на RU

6 лютого 2020 року Міністерство цифрової трансформації запустило мобільний застосунок «Дiя». На нинішньому етапі після авторизації в застосунку з’являється цифрова копія прав водія та свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів. Але не для всіх користувачів програма працювала нормально. У Мінцифри створили інструкцію, що робити в такому випадку.

Чому програма може не працювати?

У Мінцифри зазначають, що лише 2,5 млн українських водіїв мають повні та коректні записи в Єдиному держреєстрі транспортних засобів МВС. При цьому загалом в Україні 9,5 млн осіб мають права. Цей реєстр формувався у 2013 році, тому повні записи в ньому є про тих, хто отримував права після 2013 року. Головне — ці користувачі мають у реєстрі оцифровану фотографію.

Проблему з фото вирішили за допомогою синхронізації транспортного та демографічного реєстрів. Звірили дані громадян, які мають права водія, і підтягнули фото з демографічного реєстру до записів транспортного, у яких не було фото. Але це спрацювало лише для громадян, які мають біометричний паспорт або ID-картку. Ще однією проблемою під час роботи над застосунком були некоректні або неповні записи в транспортному реєстрі.

Що треба робити?

Якщо проблема в застосунку пов’язана з неточністю або помилкою в реєстрі, то в міністерстві радять пройти додаткову верифікацію.

Із застосунку можна перейти в електронний кабінет водія, авторизуватися в ньому за допомогою BankID. Після цього слід завантажити фото обох сторін документа, який потребує верифікації, заповнити онлайн-форму. Ця заявка буде спрямована до сервісного центру МВС, і якщо перевірка буде успішною, водій отримає доступ до застосунку. Ось відеоінструкція, як відновити права в електронному кабінеті:

Може статися, що це не допомогло, і застосунок досі не показує документи користувача. Це насамперед може стосуватися громадян з документами старого зразка (ламінованими чи паперовими). Або тих, хто змінював особисті дані після отримання прав.

У такому разі в Мінцифри радять лише замінити документи на більш сучасні.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук