Ізраїльська ІТ-компанія хоче купити декілька невеликих українських аутсорсерів

Компанія Mergewave Capital підписала угоду з розробником програмного забезпечення Israel IT, в рамках якої перша здійснюватиме для другої пошук компаній для злиття у сфері IT в Україні. Про це AIN.UA розповів співзасновник Mergewave Capital Тарас Бачинський. 

  • Це – стратегічний крок для Israel ІТ, яка планує експансію на міжнародному ринку. Купувати хочуть ІТ-компанії на 50-200 фахівців, при цьому технологічний стек не є принциповим. Це можуть бути є як аутстафінгові, так і аутсорсингові компанії.  
  • Структура угоди може включати викуп Israel IT 51% частки компанії (50% cash out, 50% – option в групі компаній 107 Ltd). При цьому, основна ціль такого об’єднання — подальше зростання разом. Israel IT декларує готовність до активного партнерства щодо сейлз-активностей, використовуючи свої зв’язки, з масштабуванням найближчих 3-5 років спільними зусиллями. 
  • Israel IT налічує 300 професіоналів та спеціалізується на розробці корпоративного програмного забезпечення. Компанія входить до Group 107 Ltd, що ліститься на Тель-Авівському фондовому ринку та дозволить поглинутій компанії отримати частину акцій цієї публічної компанії.
  • Mergewave Capital виступатиме як інвестиційний радник для Israel IT. 

«Ми раді анонсувати, що попри всі негативні тренди, що відбуваються у світі, а також попри війну в Україні, плани щодо поглинання ІТ-компаній не зупинились, і є компанії, які попри все готові до активного росту в непрості часи. Загалом кількість M&A угод точно скоротиться у цьому році, але залишаються активні гравці на ринку та навіть заходять нові», – розповів Тарас Бачинський.

  • Він також зазначив, що на відміну від більшості поглиначів, які намагаються зафіксувати ціну майбутньої «докупівлі» (у форматі call option або просто фіксування ціни та обов’язку відчужити решту 49%), Israel IT готові викуповувати решту компанії у наступні 3-5 років на основі ринкової оцінки у випадку зростання її прибутків. 
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук