Польща спростила експорт дронів в Україну

З 28 квітня 2023 року уряд Польщі спростив процедуру ввезення дронів на територію України. Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства економіки України.

  • Від цієї дати експортувати дрони з території Польщі до України можна на основі загального дозволу, наданого Міністром розвитку і технології Польщі. Таке рішення польський уряд ухвалив у відповідь на прохання української сторони.
  • Загальним дозволом для експорту БПЛА до України може скористатися будь-хто, хто перебуває на території Польщі (комерційна чи неприбуткова організація, або фізична особа). Раніше для того, щоб ввозити в Україну кожну партію дронів, потрібен був індивідуальний дозвіл.
  • Це рішення — важливе ще й тому, що за даними Мінекономіки, саме через Польщу українські волонтери закупають основні обсяги дронів для українських військових.
  • Дозвіл стосується лише дронів, що призначені для контрольованого польоту за межами видимості оператора, з максимальною тривалістю принаймні 30 хвилин, але менше години, призначених для зльоту та обслуговування. Зі стабільним керованим польотом при поривах вітру не менше 46,3 км/год.
  • Ввозити дрони, призначені для розробки хімічної, біологічної або ядерної зброї та ракет, здатних таку зброю доставляти, за загальним дозволом заборонено. Також дозвіл не надається, якщо дрони використовують як частини або компоненти озброєнь, які були експортовані без або з порушенням необхідного дозволу.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук