Скільки заробляють frontend-розробники в Україні: до 165 000 грн на місяць

Читати на RU

Аналітики grc.ua для AIN.UA проаналізували ситуацію на ринку праці в галузі frontend-розроблення. Це 10% усіх вакансій у категорії «IT/телеком» на рекрутинговому порталі. Кандидатів трохи більше — 15% усіх резюме в категорії.

Найчастіше frontend»ів шукають роботодавці з IT-індустрії (93% усіх вакансій), банківської сфери (3%) та з маркетингових агентств (2%). Також розробники потрібні у сфері управління персоналом (1%), у категорії «початок кар’єри/студенти» (0,5%) та на ринку медіа (0,5%).

Більшість вакансій пропонують працювати віддалено або частково віддалено, поєднуючи нерегулярні походи в офіс та роботу з дому.

Скільки пропонують роботодавці

  • Frontend-розробник заробляє від 44 000 до 164 500 грн на місяць. Зарплата залежить від специфіки компанії, досвіду спеціаліста.
  • Середня пропонована компенсація — понад 67 000 грн.
  • Frontend-розробник з досвідом 3-6 років може претендувати на компенсацію від 134 000 грн на місяць. Але таких вакансій лише 7% у категорії.
  • При цьому навіть початковий рівень зарплати (44 000 грн) значно вищий за середній оклад по Україні (за даними grc.ua, на початку квітня середня заробітна плата в країні становила 17 468 грн).
Графіки та діаграми тут і нижче: grc.ua

Сотні вакансій для FrontEnd розробників із зарплатою до $6000 на місяць у сервісі анонімного пошуку роботи Recruitika від AIN.UA.

Дивитися вакансії на Recruitika

Скільки хочуть кандидати

Кандидати набагато скромніші. Більшість з них (46%) шукають роботу з платнею до 18 500 грн, але при цьому не мають досвіду роботи, майже не знають англійської та ще навчаються у школі або на перших курсах університету (середній вік претендентів на мінімальну заробітну плату в категорії коливається в діапазоні 16-20 років).

Якщо ж претендент володіє англійською хоча б на рівні Intermediate і, крім обов’язкового JavaScript, пише й іншими мовами програмування, тоді його фінансові очікування набагато вищі.

Корисні навички

Серед базових вимог до frontend-розробника називають такі навички:

  • знання мов JavaScript, HTML5, CSS3;
  • вміння налагоджувати JS код;
  • досвід адаптивної та кросбраузерної верстки;
  • розуміння JS фреймворків (Angular2/ReactJS/jQuery/Node.js);
  • вміння працювати із системами контролю версій (GIT та ін.), розуміння принципів проєктування та багато іншого.

Кандидати не завжди відповідають умовам роботодавців

Лише 59% кандидатів зазначили у своєму резюме володіння JavaScript. Ще половина кандидатів уміють працювати із системою Git. HTML5 освоїли 43% охочих працювати frontend-розробниками. Розуміння принципів jQuery в резюме вказали лише 30%.

При цьому, попри явну невідповідність компетенцій претендентів вимогам до вакансії, роботодавці готові брати frontend-розробників, що є початківцями, вкладатися в їхнє навчання та ростити власних фахівців — професія має великий попит.

У середньому на одну позицію припадає 3 кандидатів (вакансії перекривають потребу в роботі на 36%).

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук