Українські плагіни для ChatGPT – серед перших в офіційному каталозі OpenAI

Читати на RU

Два ChatGPT-плагіни від українських розробників увійшли в перший офіційний каталог плагінів від OpenAI. Наразі в ньому трохи більше 200 плагінів. Про це повідомив СЕО компанії Tarta Олександр Гаманюк.

Скріншот для цього матеріалу надав спікер

Що за плагіни

Основний бізнес компанії – сервіс пошуку роботи Tarta.ai. Тому плагіни (в OpenAI це копайлоти – ПО, в якому залучена робота ШІ) робили в тій самій сфері.

  • JoPilot – це копайлот, якому користувач задає опис вакансій, які хоче знайти, і інструмент допоможе підібрати те, що потрібно з урахуванням специфічних побажань. Наприклад, можна написати: «Знайди мені роботу водієм біля 90094 або Калвер Сіті. Не пропонуй доставку та роботу в Doordash чи Amazon. Не більше ніж 8 миль від мого дому. Покажи вакансії, які не старіші за 3 дні». Інструмент здійснює пошук по базі вакансій Tarta.ai, можна підключити інші джерела.
  • ResumeCopilot – допомагає у створенні резюме. Копайлот робить ревью резюме, дає фідбек і пропонує зміни з поясненням, чому вони бажані. В кінці сам редагує резюме і повертає оновлену версію. Наприклад, для емігранта з Індії копайлот зробив резюме більш «американським» (забрав згадку про батьків, поміняв формат дат, сховав подалі знання місцевих діалектів і англійської).

Щоб скористатися плагінами, потрібно мати акаунт ChatGPT PLUS. Після цього в списку плагінів вибрати плагін і натиснути Install. Далі почати новий чат в ChatGPT, вибрати модель GPT-4 Plugins і потрібний плагін.

Плагіни розробила компанія Tarta.ai, але просувають їх під новим брендом Copilot.us, який стане маркетплейсом копайлотів.

«Поки що копайлоти ми не монетизуємо – плануємо зробити маркетплейс, де можна замовляти послуги у роботів, замість людей. Як альтернатива Upwork та Fiverr. Наразі пробуємо, які юскейси будуть працювати», – розповів Олександр в коментарі AIN.UA.

Чому це цікаво

OpenAI запустив офіційний каталог плагінів в кінці березня 2023 року, поки в ньому невелика кількість плагінів. Тому цікаво, що серед перших – одразу два від української компанії.

За словами Олександра, потрапити в офіційний каталог складно. «Треба чекати в вейтлістах, пояснювати чому саме ти крутий і маєш першим отримати доступ. Нам допомогло те, що наш перший бізнес (маркетплейс чатботів botmakers.net) пов’язаний з розробкою чатботів», – розповів він.

OpenAI додав українські плагіни в каталог одразу після того, як команда виправила деякі зауваження в описі. Після цього трафік на плагіни сильно виріс.

«Лише в перший день запуску декілька сотень людей з різних куточків світу створили або оновили свої резюме. JoPilot запустили трохи раніше і там тисячі активних юзерів», – розповів Олександр.

Цікавий факт…

Код для копайлотів для ChatGPT від Tarta написав сам ChatGPT.

«Я всіх в команді пушаю використовувати ChatGPT та GitHub Copilot для написання коду. Там така магія! Я був розробником колись, і ніколи не думав, що доживу до такого. ChatGPT реально пише класний код, редагує його, пояснює тощо», – розповів Олександр.

Плагіни вирішили зробити open source, переглянути їх вихідний код можна на GitHub.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук