Тисячі сабреддітів стануть приватними в знак протесту проти платного доступу до API

Читати на RU

Понад 3000 спільнот на Reddit стануть приватними на період з 12 по 14 червня. Як повідомляє The Guardian, адміністратори сабреддітів йдуть на цей крок на знак протесту проти спроби платформи монетизувати доступ до API та фактично зупинити можливість роботи сторонні клієнтів.

  • Після того, як Twitter закрив сторонні додатки на початку 2023 року, схоже, Reddit може стати наступною платформою, яка знищить (або різко зменшить) популярні клієнти. Ще в кінці травня розробник Apollo (одного з найбільш багатофункціональних і популярних клієнтів Reddit) Крістіан Селіг поділився подробицями про те, скільки, за словами Reddit, коштуватиме використання оновленого API.
  • Reddit повідомив Крістіану, що нова вартість становитиме $12 000 за 50 млн запитів. Оскільки Apollo виконує близько 7 млрд запитів на місяць, це становить ~$1,7 млн на місяць або $20 млн на рік для доступу до API. Як повідомляв 9to5mac, аналогічні 50 млн запитів API з Imgur коштують всього $166, що важко навіть порівнювати з $12 000 для Reddit і $42 000 для Twitter.
  • Після оголошення практично непомірної вартості за доступ до API одразу сторонніх додатків оголосили про завершення роботи до кінця червня. Серед них вже згаданий Apollo, а також ReddPlanet, rif is fun for Reddit та Sync.
  • Щоб продемонструвати незгоду з діями адміністрації сервісу деякі з найбільших спільнот (загалом понад 3000 сабреддітів) на Reddit стають приватними, закриваючи доступ для нових користувачів. Такі підрозділи, як r/todayilearned, r/funny та r/gaming, із понад 30 млн підписників кожен, зареєструвалися, щоб приєднатися до протесту. Деякі, у тому числі r/iPhone та r/unexpected, з понад 1 мільйоном учасників, уже стали приватними. Загалом страйк торкнеться майже половини всіх авторів Reddit.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук