Скасування 2% та повернення перевірок для бізнесу перенесли на 1 серпня — Гетманцев

Читати на RU

Верховна Рада не встигає у другому читанні проголосувати за скасування пільгової ставки податку у 2% та повернення перевірок та штрафів для бізнесу, щоб ці норми почали діяти з 1 липня 2023 року (як це початково планувалося).

Як повідомляє Forbes Ukraine, з посиланням на слова голови фінансового комітету Данила Гетманцева, за новим планом депутатів, всі зміни, передбачені законопроектом почнуть діяти на місяць пізніше, з 1 серпня.

  • 29 травня Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроєкт, який передбачає зміни до Податкового кодексу, зокрема скасовує спрощену систему оподаткування для ФОП — ставку єдиного податку 2%, а також повертає податкові перевірки, та відновлює штрафи за невикористання РРО.
  • Проте, вже 13 червня перший заступник голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк повідомив, що Рада не встигає у другому читанні проголосувати за цей законопроект. За його словами розгляд законопроекту може зсунутись щонайменше на місяць.
  • За словами Гетманцева, за новим планом депутатів, всі зміни, передбачені законопроектом почнуть діяти на місяць пізніше, з 1 серпня.
  • Крім того, є багато пропозицій щодо скасування штрафів за невикористання РРО, однак Україна не може піти на це. «У нас є меморандум із МВФ, де це чорним по білому написано. Ми можемо багато чого хотіти, але є реалії, прописані в меморандумі, і від них ми будемо відштовхуватись, як країна, яка хоче отримати $115 млрд фінансування за 4 роки», — наголосив Гетманцев.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук