Стартап Synthesia, що створює віртуальних аватарів для відео, став єдинорогом

Читати на RU

Стартап Synthesia який розробляє технологію створення цифрових аватарів які використовуються у навчальних та корпоративних відеороликах, залучив $90 млн. Як повідомляє CNBC, завдяки цьому раунду, який очолив фонд Accel за підтримки Nvidia, компанія досягла оцінки в $1 млрд.

Чим займається Synthesia?

Synthesia — це цифрова медіаплатформа, яка дозволяє користувачам створювати відео за допомогою штучного інтелекту. Компанія розробляє програмне забезпечення, яке дозволяє людям створювати власні цифрові аватари для проведення корпоративних презентацій, навчальних відео або навіть повідомлень колегам понад 120 різними мовами.

Кінцева мета компанії — усунути камери, мікрофони, акторів, тривале редагування та інші витрати з процесу створення професійного відео. Для цього Synthesia створила анімовані аватари, які виглядають і звучать як люди, але генеруються штучним інтелектом. Аватари засновані на даних реальних акторах, які наговорювали текст.

«Продуктивність можна підвищити, оскільки ви зменшуєте витрати на створення відео до вартості створення PowerPoint», — зазначив CNBC Філіп Боттері з фонду Accel, який виступив провідним інвестором цієї угоди.

Фактично технологій Synthesia є формою генеративного штучного інтелекту, подібного до ChatGPT від OpenAI. Компанія зазначає, що роками працює над власним генеративним ШІ, і хоча ChatGPT, лише нещодавно з’явився в широкому доступі, генеративний ШІ сам по собі не є новою технологією. Synthesia вже продає свої технології корпоративним клієнтам, зокрема Tiffany’s, IHG і Moody’s Analytics.

«Ми працюємо з 35% компаній зі списку Fortune 100, зосереджуючись на маркетингу продуктів, підтримці клієнтів, успіху клієнтів — тих сферах компанії, у яких є багато тексту, який ви хочете перетворити на відео», — заявив представник Synthesia.

Деталі останнього інвестиційного раунду

  • В останньому інвестиційному раунді Synthesia залучила додаткові $90 млн. Як повідомляє CNBC, завдяки цьому раунду компанія досягла оцінки в $1 млрд.
  • Компанія зібрала гроші в раунді фінансування під керівництвом Accel, раннього інвестора в Facebook, Slack і Spotify. Nvidia виступила як стратегічний інвестор, вклавши неозвучену суму . Серед інших інвесторів – Kleiner Perkins, GV, FirstMark Capital і MMC. 
  • Synthesia використає гроші у дослідження штучного інтелекту, та розвиток співпраці з провідними коледжами, такими як Мюнхенський TUM і Лондонський UCL. 
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук