Instagram нарешті дозволяє користувачам завантажувати Reels та ділитися ними будь-де

Читати на RU

Instagram нарешті додав можливість завантаження собі на пристрій Reels, опубліковані публічними акаунтами, щоб користувачі могли ділитися ними в сторонніх сервісах. Як повідомляє TechCrunch, подібну можливість з самого початку мав TikTok і це сильно покращило його загальну впізнаваність та популярність.

  • Глава компанії Адам Моссері заявив на своєму каналі в Instagram, що користувачі з США зможуть завантажувати Reels на свої пристрої. Для цього необхідно просто торкнутися піктограми спільного доступу, а потім вибравши опцію «Завантажити».
  • Моссері зазначив, що Reels доступні для завантаження лише з публічних акаунтів. Крім того, навіть публічні облікові записи можуть вимкнути можливість завантажувати Reels в налаштуваннях конфіденційності.
  •  Про це окремо не повідомлялося, але скоріш за все на завантаженому Reel буде вотермарка. Опубліковане ілюстративне зображення вказує на те, що на завантаженому відео буде відображатися логотип Instagram разом із назвою облікового запису, звідки було завантажено Reels.
  • TikTok використовує подібний формат, щоб додати водяний знак до завантажених відео. Примітно, що Instagram завжди дозволяв користувачам завантажувати власні Reels без водяного знака з чернеток.

Чому це цікаво?

У 2021 році Instagram припинив просування  контенту з водяним знаком TikTok (або будь-яким іншим). У серпні минулого року YouTube почав додавати водяний знак на основі власного логотипа на завантажені короткі відео — Shorts — щоб перешкоджати міжплатформному обміну. Тож цей крок Instagram, який дозволяє користувачам завантажувати Reels, може бути тактикою, щоб залучити людей до перегляду більше вмісту на платформі.

Саме так діяв TikTok, який початково дозволяв завантажувати відео та ділитися ними будь-де, що значно покращувала впізнаваність та популярність платформи в інших соцмережах (де користувачі ділилися відео з TikTok).

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук