В Creative States показали, як виглядатиме нова локація на Арсеналі: «Робимо сучасний Гоґвортс»

У березні 2023 українська мережа офісних просторів Creative States анонсувала нову локацію в Києві – Creative State of Arsenal 3. Це продовження флагманського проєкту на Арсеналі, який сьогодні складається з двох окремих корпусів – Creative State of Arsenal 1 і 2 – і розрахований на понад 1200 резидентів. Creative State of Arsenal 3 – наступна локація у комплексі й шоста у всій мережі по Україні. В компанії поділилися деталями, як виглядатиме локація, та які нові формати передбачені.

Локація площею понад 3 тисячі квадратних метрів на трьох поверхах розрахована на 475 резидентів – дорослих і дітей. Цього разу в компанії обрали сімейний формат локації із сервісом професійних нянь для дітей резидентів.

Особливий акцент – на безпеці. Архітектурна специфіка будівлі комендатури, де розташовується Creative State of Arsenal 3, передбачає використання першого поверху як укриття. Так, під час тривог резидентам не треба нікуди виходити, достатньо лише спуститися вниз. Також роблять додаткову огорожу вздовж нижніх вікон будівлі за допомогою бетонних блоків.

Щодо стилістики й прив’язки до міста – цього разу Creative States обрали Единбург. Атмосферно, за допомогою дизайну, на цій локації відтворять «сучасний Гоґвортс», місце сили, що надихатиме і дорослих, і малих резидентів.

Офісна інфраструктура передбачає на локації простори різних форматів. 10 мітинг- і 16 скайп-румів, івент-хол на 100 осіб, Hot Desk зона на 45 місць.19 стандартних офісів різного розміру, 13 – формату офісних студій зі своїми кава-поінтами та кухнями, та 6 бізнес с‘ютів, повністю кастомізованих під резидента.

Кухня з шеф-кухарем, який готує свіжі страви прямо на місці – вже традиційна на кожній з локацій мережі Creative States. 8 великих санвузлів, серед яких і дитячі, і для людей з інвалідністю, обладнані вбудованими біде і пеленальними столиками; 5 душових. Також, як і на всіх локаціях мережі, в Creative State of Arsenal 3 передбачена кімната для відпочинку.

«Сьогодні ми проєктуємо інфраструктуру локацій Creative States, повністю облаштовану усім необхідним не лише для продуктивної роботи, а і для відчуття «нормальності». Це наразі найголовніше – жити всупереч обставинам і війні», – коментують в компанії.

З нових форматів на локації – студії для блогерів та креаторів, повністю облаштовані необхідною технікою для запису, від професійних камер і мікрофонів до green screen. Окрім цього, в третьому Арсеналі згодом буде і свій кінотеатр. 

«З відкриттям нових локацій Creative States ми тестуємо нові формати – так у нас на перших двох «Арсеналах» з’явилися бізнес-с‘юти та офісні студії. Цього разу ми запускаємо pop-up маркетплейс для українських брендів на першому поверсі, з окремим входом зі сторони фасаду. Формат передбачає зміну таких резидентів раз на 6-8 місяців. Такі простори цікаві для реалізації товарів або послуг. Це може бути креативна книгарня, де свіжо придбану книгу можна буде почитати прямо у лаунжі локації. А може бути нова концептуальна кав’ярня третьої хвилі, шоурум українського fashion бренду, або взагалі фітнес зал», – коментує Ілля Кенігштейн, СЕО та засновник Creative States.

Третя локація Creative States на «Арсеналі» реалізується у партнерстві з компанією A Development, з якою Creative States запустили всі попередні проєкти в рамках A Station.

Дизайн і архітектуру локації цього разу розробляє українське архітектурне бюро NAV.KOLO.NAS. Команда бере участь у розробці архітектурних креслень, моделей та планувань. Глобальна задача – органічно поєднати архітектуру 19 століття, зі своєю «геометрією» та сучасні форми елементів інтер’єру.

«Це завдання було досить не простим, адже архітектура диктує свої правила щодо поєднання геометрії, матеріалів, текстур тощо, із додаванням сучасних елементів декору. Збереження історичної цінності будівлі й водночас створення сучасного, функціонального та естетично гармонійного простору. При цьому важливо було зберегти та залишити відкритою історичну кладку цегли. Ми максимально відобразили архітектурно-художній образ будівлі, не завантажуючи інтер’єр інженерним обладнанням. В результаті – на двох із трьох поверхів усі інженерно-технічні комунікації проходять під фальш підлогою, а не за класичною системою (під стелею)», – ділиться специфікою проєктування локації Артем Мещанкін, архітектор і засновник NAV.KOLO.NAS.

Локація Creative State of Arsenal 3 відкривається до кінця літа 2023 з повною фіналізацією у вересні.

Довідка

Creative States – сервісна компанія офісних рішень для команд будь-якого масштабу. Основне ядро резидентів – міжнародні та українські ІТ-корпорації, стартапи, венчурні фонди, інноваційні компанії, а також реальний сектор економіки; окрім зрілого бізнесу, простори мережі популярні серед фрілансерів.

Крім розвиненої офісної інфраструктури та сервісів, Creative States пропонує резидентам доступ до професійного ком’юніті для нетворкінгу, партнерств та кооперації. Окрему увагу компанія приділяє найменшим деталям у дизайні, ергономіці та безпеці.

Резидентами Creative States стали monobank, Дія.City, Європейська Бізнес Асоціація, Fiverr, Lyft, MOЗGI та багато інших українських та міжнародних бізнесів.

Запуск Creative States пройшов навесні 2019 року, коли в березні Ілля Кенігштейн презентував першу локацію Creative States у БЦ Senator, наприкінці червня – другу, у БЦ Gulliver. У червні 2020 року, окрім Creative State of Arsenal, запустилася і перша локація поза Києвом — Creative State of Dnipro, у Дніпрі. У січні 2022 – повна фіналізація Creative State of Arsenal 2.

Нагадаємо, у травні 2021 року Creative States запустила франшизу, націлену як на українські міста-мільйонники, так і на Захід.

Влітку, у рамках столичного «Арсеналу» компанія відкрила внутрішню площу просто неба Марді Гра (1000 м²).

Сьогодні компанія оперує 5 просторами загальною площею 15000м² та місткістю понад 2500 робочих місць. Окрім відкриття Creative Sate of Arsenal 3, у найближчих планах компанії відкрити ще 1 локацію у столиці й паралельно з цим вийти на європейський ринок.

Нагороди:

У листопаді 2019 року мережа Creative States була визнана лідером ринку. Компанія перемогла в номінації «Відкриття року» на щорічній премії у сфері нерухомості країн Східної Європи EE Real Estate Project Awards, а Ілля Кенігштейн був визнаний Персоною року в ніші офісної нерухомості.

Восени 2022 українська мережа Creative States потрапила до переліку 250 найзнаковіших коворкінгів світу Around the World in 250 Coworking Spaces, де представила Україну.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук