У Frostpunk 2 додадуть українську локалізацію

Читати на RU

Польська компанія 11 bit studios, відома своїми іграми This War of Mine, та власне симулятором містобудування та виживання у вічній мерзлоті Frostpunk, оголосила, що у наступну гру серії, Frostpunk 2 додадуть українську локалізацію.

  • У Frostpunk гравці беруть на себе роль лідера поселення в альтернативній історії кінця 19 століття, у якій вони повинні будувати та підтримувати місто під час всесвітньої вулканічної зими, керуючи ресурсами, приймаючи рішення щодо виживання та досліджуючи територію за межами свого міста в пошуках, ресурсів.
  • Оригінальна гра була вперше анонсована в серпні 2016, а 24 квітня 2018 року випущена для ПК. Протягом трьох днів після випуску було продано понад 250 000 копій Frostpunk, що повністю покрило всі затрати на розробку та маркетинг. Вихід на Xbox One та PlayStation 4 відбувся 11 жовтня 2019 року.
  • Frostpunk 2 — це продовження гри про виживання в суспільстві, яка поєднує містобудування, стратегію та управління. Дії нової частини відбуваються через 30 років після апокаліптичної хуртовини, де Земля все ще охоплена холодом з нескінченними морозами та суворою погодою. Реліз заплановано на 2024 рік.

Чому це цікаво?

Українці мають просити в розробників власної локалізації, ставити скрізь, де це можливо, українську мову інтерфейсу та підтримувати видавців, які додають українську мову у свої проекти. Час, коли можна було спокійно грати в російську локалізацію вже минув, тепер потрібно створити попит на локалізацію українську.

І цей процес вже запущено. Минулого року в Steam вийшло 405 ігор з підтримкою української — і стрибок за останні роки досить відчутний. Згідно з офіційною статистикою від Steam, наразі грають, коментують та спілкуються українською 0,5% користувачів на платформі. Таким чином українська мова вже піднялась на 15-те місце за популярністю в онлайн-магазині ігор Steam.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук