Як покращити свою письмову англійську? 5 важливих порад

Чи знайома вам ситуація, коли потрібно написати листа партнеру, але слова не приходять на думку? Чи хвилюєтеся ви через правильність граматичних конструкцій?

Якщо хоч на одне з цих питань ви відповіли «так», то цей матеріал для вас. Разом зі спеціалістами онлайн-школи вивчення англійської мови Englishdom ми підготували 5 порад, як перестати боятися та почати писати.

Читаймо!

Ми не будемо радити вам, яку літературу читати. Кожен може обирати за своїм смаком та рівнем знань. Однак ми дамо кілька порад, як зробити ваше читання максимально ефективним:

  • Заведіть окремий блокнот для запису нових слів та висловів.
  • Озбройтеся словником, щоб швидко знаходити значення нових слів та створювати з ними короткі речення.
  • Перекажіть прочитаний текст, використовуючи нові слова. Це допоможе краще закріпити їх у пам’яті.
  • Читайте тексти вголос, щоб краще розуміти вимову та інтонацію нових слів та фразеологізмів.

Словниковий запас

Скільки слів треба знати, щоб ваші тексти вражали читачів своєю глибиною? Європейська шкала мовних рівнів встановлює планку в 6000+. Такий словниковий запас зрівняє вас з носієм мови та дозволить спілкуватися на рівних з університетськими викладачами. Ви можете не зупинятися на позначці «6000» і йти далі. Але, в будь-якому разі, доведеться зубрити.

Що допоможе запам’ятати нові слова, окрім банальних карток на холодильнику, які не працюють? Є чудовий варіант – словникові ігри. Вікторини на знання слів або кросворди можуть бути корисними для розвитку словникового запасу. Ігри-анаграми або скрембл також можуть допомогти покращити навички правопису.

Вивчайте корені слів. Як це працює? Багато англійських слів мають латинське або грецьке походження. Вивчення коренів може допомогти вам розуміти значення та легше запам’ятовувати слова. Наприклад:

  • Слово bicycle складається з двох частин: «bi-» (лат. «два”) та «cycle» (грец. «коло”). Тобто, bicycle – це транспортний засіб з двома колесами.
  • Слово television складається з двох частин: «tele-» (грец. «далеко”) та «vision» (лат. «бачити”). Отже, television – це пристрій для перегляду подій на великій відстані.
  • Biology – складається з двох частин: «bio-» (грец. «життя”) та «-logy» (грец. «наука”). Виходить, що biology – це наука про життя.
  • Geography – складається з двох частин: «geo-» (грец. «земля”) та «-graphy» (грец. «писати”). Значить, geography – це наука про опис землі. 
  • Astronomy – складається з двох частин: «astro-» (грец. «зірка”) та «-nomy» (грец. «закон”). Робимо висновок, що astronomy – це наука про закони зірок.

GPT допоможе

Так, знову він. Під час навчання цей чарівний інструмент точно стане вам в пригоді. Якщо у вас є англомовний знайомий, готовий спілкуватися з вами в онлайн-режимі та терпляче виправляти ваші помилки, то можете обійтися без розумного чата. Але якщо з таким приятелем вам не пощастило, кличте на допомогу штучний інтелект! Він допоможе. Що для цього потрібно? А просто напишіть, що практикуєтеся в письмовій англійській і хочете, аби він допоміг вам у цьому. Отримаєте розлогу відповідь, як він може вам допомогти. Особливу увагу зверніть увагу на можливість «початитись» з ним, аби він виправляв та пояснював ваші помилки. Така опція теж передбачена. 

Хоча, розумний чат це не панацея, а лише робочий інструмент, який не завжди буде під рукою.

Регулярна практика

Це правило з арсеналу літераторів: жодного дня без рядка. Уявіть себе успішним письменником, який пише майбутній бестселер. Визначтеся з щоденними обсягами, оберіть час для письма та розпочинайте. Уявіть: світанок, ви заварюєте каву, відкриваєте ноутбук і… починається магія.

Про що писати? Насправді не так вже й важливо. Коментуйте новини або ведіть щоденник. Головне – практика. Хоча… хто знає, може раптом вас відвідає муза і, набиваючи руку в письмовій англійській, ви створите шедевр?

Необхідний наставник

І остання порада. Все, про що ми написали вище, краще робити під наглядом досвідченого і мудрого наставника. Він перевірить написані вами тексти, вкаже на помилки, допоможе вивчити якомога більше нових слів і навчитися писати, як Хемінгуей. Ну, з останнім ми дещо перегнули. Але, під керівництвом викладача ви неодмінно прокачаєте свої письмові навички до максимально високого рівня. 

Тому, рішуче йдіть за цим посиланням, беріть свій безплатний пробний урок + 15% знижки на навчання (за промокодом PRAY_FOR_UKRAINE) та інвестуйте у свої знання та навички. 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук