Експорт критично важливих для рф компонентів від Intel у 2022 році склав $700 мільйонів

Читати на RU

У російській зброї та техніці нарахували 1057 іноземних компонентів, які виробили 155 компаній. Як повідомляє «Бабель» з посиланням на документ санкційної групи голови Офісу президента Андрія Єрмака та Майкда Макфола, найбільше компонентів виробляють американські компанії.

  • Так, влада проаналізувала 1057 іноземних компонентів з російської військової техніки, які виробили 155 компаній. Дослідження виявило, що критично важливі компоненти, які знайшли на полі бою з квітня 2022 року, належать широкому спектру зброї.
  • До критично важливих компонентів відносять мікросхеми, мікропроцесори, транзистори, регулятори напруги, конденсатори, приймачі тощо.
  • Ідеться про: ракети «Іскандер— К» і «Калібр», дрони («Орлан» і «Корсар»), бронетехніку, артилерію, танки Т-72, ракети для РСЗВ «Торнадо-Г», автомобілі «Тайфун-К», гелікоптери, станції радіолокаційної боротьби.
  • Найбільше компонентів виробляється американськими компаніями Analog Devices, Texas Instruments, Microchip Technology, Intel Corporation, AMD, німецькою Infineon Technologies і корейською Samsung. Експорт критично важливих компонентів зі США до росії, які виробила корпорація Intel, у 2022 році перевищив $700 мільйонів (раніше було $500 мільйонів).
  • У 2022 році таких критично важливих іноземних компонентів у російській зброї нарахували на $2,9 мільярда. Попри санкції їх імпорт не припинився: після початкового падіння імпорту у квітні-травні 2022 року обсяги відновилися до рівнів, які можна порівняти з торгівлею до початку вторгнення.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук