Ірландія заплатить до $90 000 за переїзд в будинок на мальовничому острові. Та є нюанси

Якщо ви втомились від бурхливого життя в мегаполісі і мрієте про тихе життя на березі океану, ця пропозиція від Ірландського уряду може вас зацікавити.

  • Як повідомляє CNN, Ірландія оголосила план відродження понад 20 мальовничих островів, які розташовані біля західного узбережжя, включно з Ініс Мор, захоплюючий краєвид якого можна впізнати в кадрах голлівудського кінохіта «Банші з Інішеріна». Також під програму підпадають ще 10 ірландомовних островів Гелтахт.
Острів Ініс Мор. Кадр з фільму «Банші з Інішеріна»
  • Люди, які забажають відремонтувати вільні або занедбані будинки на цих територіях, щоб потім жити в них, зможуть отримати від держави до €84 000 (близько $92 000). Пропозиція стосується лише тих будинків, які чиновники визнають відповідними до умов програми.
  • Програма грантів на реконструкцію вільного майна вже давно існує в Ірландії, але гранти були суттєво меншими – від €20 000 до €50 000. Максимум €70 000, якщо влада визнає, що будинок потребує значних капіталовкладень.
  • Обмежень для кандидатів немає, але зауважимо, що покупка нерухомості в Ірландії не означає автоматичне набуття права жити в ній. Попередньо рекомендуємо ознайомитись з оновленими політиками щодо прав проживання та умов відновлення покинутої нерухомості, розміщених на урядовому сайті.

Чому це цікаво

Подібні програми існують в багатьох країнах, зокрема Італії. Муніципалітети намагаються у такий спосіб повернути життя у мальовничі, але віддалені регіони, де бракує роботи для молоді та сучасної інфраструктури. Але реалії, в яких можна працювати віддалено і непогано заробляти, потенційно дарують покинутим селам другий шанс. Все більше людей залюбки би проміняли стрес великого міста на розмірене життя у провінції.

У той же час грантові програми не такі вже і щедрі, як може видатися на перший погляд. Часто сума необхідних інвестицій в нерухомість перевищує найщедріщі виплати від держави.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук